rss
A világ 100 legjobb zöld kezdeményezésének egyike a VELUX Cégcsoport szakmai támogatásával megújuló koppenhágai konferencia- és tudásközpont

A világ 100 legjobb zöld kezdeményezésének egyike a VELUX Cégcsoport szakmai támogatásával megújuló koppenhágai konferencia- és tudásközpont

A VELUX Cégcsoport stratégiai partnerségével megvalósuló Green Solution House is bekerült a világ száz legjobb fenntarthatósági kezdeményezése, a Sustainia100 közé. A környezettudatos szempontok alapján megújuló koppenhágai hotel és konferenciaközpont így az év zöld megoldásának járó Sustainia Díj egyik várományosa is. A döntőbizottság tagjai között szerepel Arnold Schwarzenegger, a Sustainia Díj tiszteletbeli elnöke és Connie Hedegaard, az Európia Unió klímaváltozási biztosa.

Kulcsinformációk

  • A Sustainia platform zsűrije 2013-ban tíz kategóriában, több mint ötszáz projekt közül választotta ki a száz legsikeresebb, a fenntartható társadalom megteremtését innovatív és hatékony megoldásokkal támogató kezdeményezést.
  • A VELUX Cégcsoport immár második alkalommal szerepel a rangos nemzetközi válogatásban. Tavaly a Model Home 2020 programja keretében létrehozott környezetbarát aktívházakkal, idén a dán Green Solution House stratégiai partnereként került be a legjobbak közé.
  • A Green Solution House a korábbi Hotel Ryttergarden felújítási és bővítési projektjeként valósul meg. A várhatóan 2014-re elkészülő komplexum újszerű módon ötvözi a fenntartható építészeti megoldásokat. Tervezésekor fontos szempont volt szerkezetének bővíthetősége, alakíthatósága, hogy az épületegyüttes a jövőben a környezetbarátok egyfajta tudásbázisaként működjön.
  • A VELUX Cégcsoport aktívház koncepciójával segítette a tervezést, amely az épületek természetes energia-felhasználására fókuszál. Ennek célja, hogy a ház a friss levegőnek és a természetes fénynek köszönhetően egészséges és minőségi lakókörnyezetet biztosítson úgy, hogy mindeközben a környezetet sem károsítja.

Eredeti közlemény

A világ 100 legjobb zöld kezdeményezésének egyike a VELUX Cégcsoport szakmai támogatásával megújuló koppenhágai konferencia- és tudásközpont

Idézetek

Arnold Schwarzenegger a Sustainia Díj tiszteletbeli elnöke

Gratulálok mindazoknak, akik idén bekerültek a Sustainia100 válogatásba – úgy vélem, ők a fenntarthatóság igazi akcióhősei. Megoldásaik azt bizonyítják, hogy Kanadában, Kenyában, Guatemalában vagy Indiában is lehetséges olyan környezetbarát és gazdaságilag is fenntartható környezetet teremteni, amely a jelen és a jövő generációit egyaránt szolgálja.

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője

A Green Solution House bekerülése a Sustainia100-ba is alátámasztja, hogy az épületegyüttes tervezésénél alkalmazott aktívház koncepciónk sikerrel érvényesíti a fenntartható fejlődés elvét a közvetlen lakókörnyezetben. A napfény és a friss levegő nem csak a belső tereket teszik élhetővé, de a környezeti károk minimalizálásában is hangsúlyos szerepet kapnak – amely szintén kulcsfontosságú eleme az egészségesebb, minőségi életkörnyezet kialakításának. Büszkék vagyunk arra, hogy fenntartható építkezést támogató projektjeinket már másodszorra választották be a legjelentősebb zöld kezdeményezések közé.

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

A Sustainia honlapja

Háttérinformációk

A Sustainia-ról

A Sustainia egy nemzetközi szervezetek és vállalatok által létrehozott szövetség, amely a fenntartható növekedést hivatott elősegíteni. Kézzelfogható technológiákra alapozva a Sustainia a fenntartható jövőt mutatja be, amely akkor válhat valósággá, ha a már létező megoldásokat széles körben sikerül átültetni a gyakorlatba is. A Sustainia alapítója a Monday Morning skandináv agytröszt. Kifejlesztése során együttműködött az Egyesült Nemzetek Global Compact önkéntes kezdeményezése, a Nobel Fenntartható Alap, az Arnold Schwarzenegger kezdeményezésével létrejött Regions20, az IFHP, valamint a Microsoft, GE, DNV, Philips Lighting, DONG Energy, Novo Nordisk, Tetra Pak, Cisco, Knoll, IKEA, Vestas, VELUX, Realdania, Scandinavian Airlines SAS, Ramboll, UBS Investment Bank és a Gehl Architects. www.sustainia.me

A Sustainia100-ról

A Sustainia100 a rendelkezésre álló zöld megoldásokra és technológiákra alapozva nyújtja a jövő fenntartható társadalmának példáját. Részét képezi a Sustainia programnak, amelyet Mandag Morgan hozott létre több, éghajlati kérdésekkel foglalkozó nemzetközi pártfogóval, többek között Kalifornia volt kormányzójával, Arnold Schwarzeneggerrel; az EU klímaváltozásért felelős biztosával, Connie Hedegaarddal; valamint számos nemzetközi vállalattal, például a VELUX Cégcsoporttal.

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. 2013-ban a VELUX márka immáron hatodik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára. Negyedik alkalommal kapta meg a VELUX márka a Superbrands díjat idén, amely a fogyasztók felé nyújtott kiemelkedő teljesítményét példázza.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint moduláris felülvilágítókat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr