rss
Felújítási körkép 2013: A mesteremberekkel szemben bizalmatlanok vagyunk, de az alapanyagok minőségén nem spórolnánk

Felújítási körkép 2013: A mesteremberekkel szemben bizalmatlanok vagyunk, de az alapanyagok minőségén nem spórolnánk

A Lindab friss kutatása szerint a saját ingatlantulajdonnal rendelkezők egyharmada tervez felújítást a közeljövőben, 43%-a kiszolgáltatottnak érzi magát az abban résztvevő szakemberekkel szemben

Az elmúlt 5 évben az ingatlantulajdonosok fele semmilyen felújítást nem végzett a házán, a lakásán, de közel egyharmaduk már tervezi ezt a közeljövőben – derül ki a Lindab kutatásából. A megkérdezettek szerint nehéz jó, megbízható szakembert találni, s talán e bizalmatlanság az oka annak, hogy a saját ingatlannal rendelkezők 50%-a inkább a barátok és a családtagok segítségével vágna bele felújításba. Ennek ellenére 40% mégis igénybe venné hozzáértők segítséget, azonban 75% az ismerősök, barátok ajánlásaira hagyatkozna a választásban. A válaszadók 74%-a szerint ugyanakkor egy felújítás során nem érdemes spórolni az anyagminőségen.

Kulcsinformációk

 • A Lindab kutatásából kiderült, hogy az elmúlt 5 évben az ingatlantulajdonosok fele semmilyen felújítást nem végzett a házán, a lakásán, de közel egyharmaduk már tervezi ezt a közeljövőben. Ez az attitűd különösen a vidéki lakosság esetében jellemző, ugyanis 35%-uk szívesen hozzáfogna otthona, saját tulajdonú ingatlana rendbe tételéhez.
 • A saját ingatlannal rendelkezők 50%-a inkább a barátok és a családtagok segítségével vágna bele felújításba. 40% igénybe venné hozzáértők segítséget is, azonban 75% az ismerősök, barátok ajánlásaira hagyatkozna a választásban.
 • Az elmúlt 5 évben a legtöbben beltéri felújítást végeztek (35%), míg a tetőfelújításokra, tetőhöz kapcsolódó munkálatokra a teljes lakosság 12%-ánál került sor.
 • A legtöbben (54%) saját megtakarításokból fedeznék a munkálatokat, banki kölcsönből mindössze a saját tulajdonnal rendelkező lakosság ötöde finanszírozná a költségeit.
 • A legtöbben beltéri festésben gondolkodnak, így 68% maximum 300 ezer forintot költene ingatlanára, ugyanakkor a tetőfedéssel kapcsolatos munkákon nem spórolnának: a felújítást tervezők 44%-a 500 ezret, illetve ennél jóval többet is fizetne a minőségi új tetőért, tetőszerkezetért.
 • A hazai magántulajdonban lévő épületek mintegy felén több mint 20 éve készült tető van, és csak egyharmaduk esett már át kisebb-nagyobb felújításon az elmúlt tíz évben.
 • A válaszadók 74%-a úgy véli, az építkezéseken használt anyagok, így a tetőfedő anyagok minőségén nem érdemes spórolni, és a legfontosabb szempontok között a tartósságot, a garanciát és a gyors, egyszerű pótolhatóságot sorolták fel.
 • A kutatás rámutatott arra is, hogy a többség a kellő ismeretek hiányában számos kulcsfontosságú tényezőről megfeledkezik, így például a választott anyagok összetételéről, műszaki paramétereiről vagy súlyáról.

Eredeti közlemény

Felújítási körkép 2013: A mesteremberekkel szemben bizalmatlanok vagyunk, de az alapanyagok minőségén nem spórolnánk

Idézet

Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője:

Egy tetőfelújítás egy család életében a jelentősebb, hosszútávra szóló beruházások közé tartozik. Minden esetben szakember bevonását javasoljuk: a precíz felmérés, a szükséges mennyiségek pontos meghatározása, a kiegészítők listázása, vagy éppen a költségvetés pontatlanságainak kiküszöbölése mind fontos és már rövid távon megtérülő lépés. A felújítási munkálatok sikere mindig a pontos – nem csak a tetőfedést, de az épület egészét figyelembevevő – tervezésben rejlik, és ezáltal elkerülhető a felesleges stressz, és különösképpen a nem megfelelő előkészültség miatti sokszor nagy összegű többletköltség.”

Fényképek

 

Kapcsolódó tartalmak

A Lindab honlapja

135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését a Lindab Kft. biatorbágyi üzemében

Céginformáció

A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.
www.lindab.hu

 


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr