rss
Banki kölcsön helyett saját zsebből renovál a magyar: a felújítást tervezők közel fele 300.000 forint alatt költene ingatlanára

Banki kölcsön helyett saját zsebből renovál a magyar: a felújítást tervezők közel fele 300.000 forint alatt költene ingatlanára

A Lindab friss kutatása szerint a hazai ingatlantulajdonosak egyharmada tervez felújítást, új házat csak 1% építene, banki kölcsönt felújításhoz csak minden ötödik ember venne fel

Noha az elmúlt 5 évben az ingatlantulajdonosak fele semmilyen felújítást nem végzett a házán, a lakásán, közel egyharmaduk már tervezi ezt a közeljövőben – derül ki a Lindab kutatásából. A legtöbben (54%) saját megtakarításból vágnának bele a munkálatokba, míg banki kölcsönből csak a saját ingatlantulajdonnal rendelkező lakosság ötöde finanszírozná költségeit. 68%-uk csak tisztasági festésben gondolkodik, így 300 ezer forintnál nem költene többet ingatlanára, ugyanakkor egy esetleges tetőfelújításért, új tetőszerkezetért 44% 500 ezret, illetve ennél jóval többet is fizetne.

Kulcsinformációk

 • A Lindab kutatásából kiderült, az elmúlt 5 évben az ingatlantulajdonosak fele semmilyen felújítást nem végzett a házán, a lakásán, de közel egyharmaduk már tervezi ezt a közeljövőben. Ez az attitűd különösen a vidéki lakosság esetében jellemző, ugyanis 35%-uk szívesen hozzáfogna otthona, saját tulajdonú ingatlana rendbe tételéhez.
 • Az építkezési kedv továbbra is alacsony hazánkban, a megkérdezettek mindösszesen 1%-a gondolkodik új lakóház építésében.
 • A legtöbben (54%) saját megtakarításból vágnának bele a munkálatokba, míg banki kölcsönből csak a saját ingatlantulajdonnal rendelkező lakosság ötöde finanszírozná költségeit.
 • A legtöbben beltéri festésben gondolkodnak, így 68% maximum 300 ezer forintot költene ingatlanára, ugyanakkor minőségi új tetőért, tetőszerkezetért a felújítást tervezők 44%-a 500 ezret, illetve akár jóval többet is fizetne.
 • Az elmúlt 5 évben a legtöbben beltéri felújítást végeztek (35%), míg tetőfelújításokra, tetőhöz kapcsolódó munkálatokra a lakosság 12%-ánál került sor.
 • A felújítást tervezők 12%-a gondolkodik a tetőszerkezet, vagy a tetőburkolat renoválásában is.
 • A saját ingatlannal rendelkezők 50%-a inkább a barátok, a családtagok és az ismerősök segítségével vágna bele felújításba. Ennek ellenére 40%-uk mégis igénybe venné hozzáértők szakmai segítségét, 75% azonban az ismerősök, barátok ajánlásaira hagyatkozna a választásban.
 • A hazai magántulajdonban lévő épületek mintegy felén több mint 20 éve készült tető van, és csak egyharmaduk esett már át kisebb-nagyobb felújításon az elmúlt tíz évben.
 • Az építkezéseken használt alapanyagokkal, így a tetőfedőanyagokkal kapcsolatban a válaszadók 74%-a úgy véli, ezeken nem érdemes spórolni, és a legfontosabb szempontok között a tartósságot, a garanciát és a gyors, egyszerű pótolhatóságot sorolták fel.

Eredeti közlemény

Banki kölcsön helyett saját zsebből renovál a magyar: a felújítást tervezők közel fele 300.000 forint alatt költene ingatlanára

Idézet

Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője:

Egy tetőfelújítás egy család életében a jelentősebb, hosszútávra szóló beruházások közé tartozik. Minden esetben szakember bevonását javasoljuk: a precíz felmérés, a szükséges mennyiségek pontos meghatározása, a kiegészítők listázása, vagy éppen a költségvetés pontatlanságainak kiküszöbölése mind fontos és már rövid távon megtérülő lépés. A felújítási munkálatok sikere mindig a pontos – nem csak a tetőfedést, de az épület egészét figyelembevevő – tervezésben rejlik, és ezáltal elkerülhető a felesleges stressz, és különösképpen a nem megfelelő előkészültség miatti sokszor nagy összegű többletköltség.”

Fényképek

 

Kapcsolódó tartalmak

A Lindab honlapja

135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését a Lindab Kft. biatorbágyi üzemében

Céginformáció

A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.
www.lindab.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr