rss
A tegnapi naptól szerződhetnek az e-útdíj szolgáltatók az ÁAK-val – a WebEye az elsők között írta alá a szerződést

A tegnapi naptól szerződhetnek az e-útdíj szolgáltatók az ÁAK-val – a WebEye az elsők között írta alá a szerződést

Tegnap délután megkötötte az első szerződéseket az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az e-útdíj bevallási közreműködőivel. Ezt azt jelenti, hogy mostantól szabad az út a fuvarozók előtt, hogy kiválasszák: melyik hivatalos telematikai szolgáltatón keresztül rendezik majd a hamarosan bevezetésre kerülő elektronikus útdíjat. Mivel a fizetéshez szükséges beépített eszköz működőképességéért a felhasználó felel, súlyos százezer forintos bírságokat spórolhatnak meg a fuvarozók egy valóban minőségi rendszer használatával – hívja fel a figyelmet az elsők között csatlakozó bevallási közreműködő, a WebEye Magyarország szakértője. Fokozottan érdemes figyelni a garanciális feltételekre és az igénybe vehető kiegészítő funkciókra. A következő hetekben várható megnövekedett érdeklődés kiszolgálása érdekében a WebEye Magyarország előregisztrációt és a későbbiekben online szerződéskötési lehetőséget biztosít majd az ügyfelek számára. A meglévő partnereknek pedig elegendő egy megállapodást aláírni ahhoz, hogy csatlakozzanak az új rendszerhez.

Kulcsinformációk

 • A tegnapi napon megkötötte az első szerződéseket az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az e-útdíj bevallási közreműködőivel, így a fuvarozók mostantól csatlakozhatnak a kiválasztott szolgáltatók valamelyikéhez.
 • A választás előtt célszerű meggyőződni arról, hogy a szerződött partner rendelkezik-e a szükséges minősítéssel, amelynek birtokában elvégezheti a bevallást.
 • Mivel a GPS fedélzeti egység működőképes állapotának biztosítása a fuvarozó felelőssége, fontos hogy jó minőségű, kiterjedt garanciával rendelkező eszközt szereltessen be a járművekbe.
 • Érdemes tájékozódni az e-útdíj bevallás mellé választható kiegészítő telematikai szolgáltatásokról is, ilyen lehet például a díjfizetés kontroll funkció vagy a WebEye-nál elérhető eTachograph, ami nagy segítséget nyújt a későbbi költségoptimalizálásban.
 • A szűkös határidő és a nagy érdeklődés miatt célszerű minél előbb felkeresni egy hivatalos bevallási szolgáltatót, hogy az érintettek még a raktárkészletek kimerülése előtt hozzájussanak a szükséges fedélzeti egységekhez.
 • A könnyebb adminisztráció érdekében a WebEye Magyarország előregisztrációs lehetőséget és online szerződéskötést is biztosít majd az érdeklődőknek.

Idézet

 Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője

„Jelenleg mintegy 15 ezer olyan 3,5 tonnánál nagyobb súlyú jármű közlekedik Magyarország útjain, ami WebEye egységgel van ellátva és összesen 30-40 ezer közé tehető azon járművek száma, amelyek hazai telematikai szolgáltatók által vannak felszerelve. További 200 ezer jármű azonban egyelőre nem rendelkezik semmilyen GPS-alapú járműkövetéssel, így elsősorban számukra fontos, hogy mielőbb felkeressenek egy bevallási közreműködőt és időben felkészüljenek a július 1-jén induló e-útdíj fizetésre. Azt tapasztaljuk, hogy sokan még mindig bizonytalanok a rendszer működését illetően, ezért a www.utdij-bevallas.hu oldalon részletes információkkal segítjük az érdeklődőket, hogy minél gördülékenyebben és kényelmesebben válthassanak az új rendszerre.”

 „A meglévő ügyfeleink könnyebb helyzetben vannak. Nekik mindössze annyi teendőjük van, hogy felvegyék a kapcsolatot az ügyfélmenedzserükkel, aki ellenőrzi a már beépített GPS egységet, majd ezt követően aláírnak egy megállapodást, amely szerint ezen túl az e-útdíj fizetésre is használhatják a berendezést. Ez számukra semmilyen plusz költséget nem jelent, mint ahogyan az új ügyfeleknek is csak az eszköz és annak beszerelése jelent kiadást.”

Eredeti sajtóközlemény

A tegnapi naptól szerződhetnek az e-útdíj szolgáltatók az ÁAK-val – a WebEye az elsők között írta alá a szerződést

Fotó

Bagossy Tamás

Videó

 Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com Csoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: http://hu.webeye.eu

 


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr