rss
Sörújdonságokkal, egyedi ízekkel, Cider ligettel és Balkán Kerttel várja vendégeit a III. Budavári Sörfesztivál

Sörújdonságokkal, egyedi ízekkel, Cider ligettel és Balkán Kerttel várja vendégeit a III. Budavári Sörfesztivál

Harmadszor is megtelt sörrel a Budai Vár: megnyitotta kapuit a III. Budavári Sörfesztivál, ahol június 13. és 16. között közel 200 féle sört, a nagy sörgyárak legjobb hazai és import nedűit, valamint kézműves újdonságokat kóstolhatnak végig a folyékony kenyér szerelmesei. A forró nyári estéken magyar, német, belga, holland, cseh, szlovák, angol és dán sörökkel, valamint a legjobb ciderekkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók. A Balkán Kert pedig szórakoztató programokkal, cigányzenekarral és a Magyarországon egészen idáig nem elérhető Laško és Union sörökkel várja a vendégeket, akik idén először fesztiválozhatnak a lenyűgöző Budai Várban.

Kulcsinformációk

 • 2013. június 13. és 16. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált. A látogatók közel 200 féle sörrel, a legjobb hazai, import és kézműves sörökkel találkozhatnak.
 • Mind a három nagy hazai sörgyár termékei elérhetőek a fesztiválon.
 • A Laško és Union sörgyárak termékeit első ízben kóstolhatja meg a magyar közönség.
 • Idén sokkal nagyobb szerepet kapnak a ciderek, a vendégek a Cider ligetben próbálhatják a ki a legjobb, roppanós almából készült nedűket.
 • A fesztiválon debütál több új nedű is: a Köleses Sör mézes-köleses itala, a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből főzött söre.
 • A további szezonális újdonságok között megtalálhatóak a magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde Meggyes barna és Bodzás világos sörei, valamint a ház vörös sörspecialitása, a Söröstyén is.
 • A Domján Sörfőzde valódi gyümölccsel együtt érlelt meggyes sörével, míg a dombóvári Kissler Sörfőzde világos sörből készült sörpárlatával érkezik a fesztiválra.
 • A miskolci Zip’s Brewhouse egy igazi nyári frissítővel készül: első alkalommal főz világos ale-t, úgynevezett arató sört a nény napos sörünnepre.
 • A vendégek a már jól bevált 4 deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatják a söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak.
 • A napijegy ára változatlanul 1999 forint, amely tartalmazza az első korsó sör árát is.
 • A jó hangulatról többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik, a Joe Cocker Coverband, a Doors Emlékzenekar és a Dumaszínház gondoskodik.
 • A szombati napon a Thália színház új produkciójából, a Starfactoryból kaphatnak némi ízelítőt a látogatók.

Eredeti közlemény

http://www.hirlabor.hu/wp-content/uploads/2013/06/budavari-sorfesztival_sajtoreggeli.doc

Idézetek

Csíkné Dr. Kovács Klára, a Magyar Sörgyártók Szövetsége elnöke:

„A hazai söripar a magyar gazdaság nagyon fontos ágazata. A négy nagy hazai sörgyár a tavalyi évben több mint 65 Mrd Ft adót fizetett be az államkasszába, a teljes hazai sörforgalmazás pedig a válság ellenére is 1,26%-os növekedést ért el. Ilyen eredményekről álmodni sem merhettünk volna, ha a nagy sörgyárak nem jelennek meg új termékeikkel, ízesített nedűikkel a piacon. Nagyon örülünk, hogy a négynapos sörünnepen ilyen szép számban képviseltetik magukat a kézműves sörfőzdék is, hiszen szakértelmük és folyamatosan megújuló termékpalettájuk egyértelműen hozzájárul a gasztronómiai sörfogyasztás elterjedéséhez. Partnerként tekintünk a főzdékre, hiszen céljaink azonosak: szeretnénk erősíteni a hazai sörkultúrát és megismerteti a folyékony kenyér előnyös tulajdonságait. Éppen ezért a III. Budavári Sörfesztiválra is lehető legszínesebb kínálattal érkezünk.”

Fényképek

Videó

Kapcsolódó tartalmak

A III. Budavári Sörfesztivál honlapja
A III. Budavári Sörfesztivál Facebook oldala


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr