rss
MGYOSZ: összefogás az ifjúsági munkanélküliség csökkentéséért

MGYOSZ: összefogás az ifjúsági munkanélküliség csökkentéséért

A 30 év alatti fiatalok körében 14 millióra nőtt a munkanélküliek száma, ami becslések szerint mintegy 153 milliárd eurós bevételkiesést jelent az Európai Uniónak. Az Európai Bizottság ezért pályázatot hirdetett egy átfogó tájékoztató kampányra, mely a magyarországi Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) irányítása alatt valósul meg. A projekt célja, hogy országszerte felhívja a figyelmet a fiatalok elhelyezkedési nehézségeire, bemutassa a munkáltatóknak a fiatalok foglalkoztatásában rejlő lehetőségeket, az azzal járó előnyöket, valamint ösztönözze és segítse az érintett fiatalokat.

Kulcsinformációk

  • Az elmúlt öt évben közel 40%-kal, 5,5 millió főre emelkedett a 25 év alatti munkanélküli fiatalok száma az Európai Unióban.
  • A 30 év alatti korosztály esetében már 14 millió főről beszélhetünk.
  • Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett a témában egy átfogó tájékoztató kampány lefolytatására, mely az MGYOSZ irányításával valósul meg.
  • A Fiatalok Foglalkoztatásának elősegítése Közép-Kelet Európában című országos projekt arra hívja fel a fiatalokat, hogy a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő készségek, képességek elsajátítására törekedjenek, a munkáltatókat pedig munkahelyi képzési programok meghirdetésére ösztönzi.
  • A projekt nyitórendezvényén szakemberek osztották meg tapasztalataikat, jó gyakorlatukat a résztvevőkkel.

Eredeti sajtóközlemény

MGYOSZ: összefogás az ifjúsági munkanélküliség csökkentéséért

Idézetek

Busch Irén, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főosztályvezetője:

2005 előtt az uniós átlagnál alacsonyabb volt a hazai 15-24 éves fiatalok munkanélküliségi rátája, azóta azonban folyamatosan meghaladtuk az EU átlagot. Különösen a pályakezdők jelentenek problémát, jelenleg 50-77 ezer fő között mozog a létszámuk, 2012 augusztusától az egyes hónapokban mért éves növekedés mértéke 20-28% közötti sávban mozgott. Ezt a tendenciát egy komplex kormányzati intézkedéscsomaggal igyekszünk visszaszorítani.”

Az intézkedéscsomag egyik legfőbb eleme a munkahelyvédelmi akcióterv, mely a 25 év alatti fiatalok foglalkoztatása után nyújtott adókedvezménnyel ösztönzi a munkáltatókat a pályakezdők felvételére, illetve munkahelyük megtartására. Emellett különféle TÁMOP pályázatok is nyitva állnak a foglalkoztatás támogatására, illetve a fiatalok elhelyezkedését segítő programok indítására. Így lehet pályázni többek között jól hasznosítható, innovatív módszerek kidolgozására, új gyakornoki programok indítására, a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzésére, lakhatási támogatásra. Egy informatív pályaorientációs portál fejlesztése is folyamatban van már jelenleg.”

Kovács László, a Gundel Károly szakképző iskola szakmai igazgató-helyettese:

A szakképzés a mi szakterületünkön úgy épül fel, hogy egy hét elméleti oktatást egy hét gyakorlat követ. Közel 400 munkahelyen keresztül biztosítjuk tanulóink számára a megfelelő gyakorlati képzést, ezért nagyon szoros kapcsolatot ápolunk ezekkel a munkahelyekkel. Így például segítjük őket a tanulószerződések megkötésében, a támogatások szakképzési hozzájárulásból történő visszaigénylésben, tájékoztatót küldünk a jogszabályváltozásokról.”

Nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a diákjaink kiválaszthassák és sikeresen megpályázhassák a gyakorlati helyüket, ezért minden évben állásbörzéken ismertetjük meg a vállalatokat és a tanulókat, ami erősíti a motiváltságot mindkét fél részéről. Külföldi projekteket is szervezünk, melyek keretében legügyesebb hallgatóink Európa számos országában szerezhetnek értékes gyakorlati tapasztalatokat. Mindezeknek köszönhetően olyan egyedi képzést tudunk nyújtani, melyre egész Európában nincs példa, ezért végzett diákjaink nagyon keresettek.”

Szabó Eszter, a GE regionális Corporate kommunikációs igazgatója:

Amikor a GE az 1000 munkatársat foglalkoztató zöldmezős beruházásával megjelent Ózdon szembesülnie kellett azzal, hogy nincs helyben kellő számú képzett, idegen nyelvet is beszélő munkaerő, akik köréből a helyi vezetést toborozhatná. Ekkor született a program létrehozásának gondolata. A városvezetéssel és a József Attila Gimnáziummal egyeztetve kidolgoztuk a GE Foundation Nyíló Világ programot, felvettük a kapcsolatot a helyi szervezetekkel, médiával. A tehetséggondozó programot később kiterjesztette Hajdúböszörményre és Kisvárdára, ahol szintén működnek gyárai. A 11 év alatt 600 diák és 70 tanár vett részt benne, csak idén 120-an.”

Az iskolai oktatás keretein kívül zajló projekt keretében a diákok üzleti angolt tanulnak, találkozhatnak GE vezetőkkel, illetve a Junior Achievement szervezésében más vállalatok vezetőivel, városvezetőkkel, megismerhetik a szakmákat, segítséget kapnak a karrierjük megtervezéséhez. A visszajelzések alapján elmondható, hogy legalább egyharmaduk számára ez utóbb jelentős segítségnek bizonyult, többen – mint a két volt résztvevő akik most megjelentek a konferencián is – nagyon szép karriert indítottak azóta el.”

Vadász Borbála, az MGYOSZ nemzetközi projekt koordinátora:

Az elmúlt években több nemzetközi projektet is lebonyolítottunk, melyek fontos munkaügyi problémákra kerestek megoldást, a mostani azonban különösen jelentős abból a szempontból, hogy kifejezetten a fiatalokat érinti, akik a versenyképesség, a jövőbeni gazdasági sikerek megalapozói lehetnek. Négy dolgot emelnék ki, ami elengedhetetlen a fiatalok munkaerő-piaci versenyképességének növeléséhez: a munkaerőpiaccal összhangban történő képzés, a külföldi tapasztalatok megszerzése, a megfelelő nyelvtudás és a minél korábbi gyakorlati ismeretek megszerzése. Bízunk benne, hogy ez a kampány is segít abban, hogy a kormányzati szervek, oktatási intézmények, munkáltatók és a fiatalok között kibontakozhasson egy széles körű együttműködés a közös érdek, a fiatal munkavállalók helyzetének javítása érdekében.”

Fotók

CEE YOUTH projekt nyitórendezvény 1
CEE YOUTH projekt nyitórendezvény 2

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapja

Információk a Szövetségről

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2005 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.
A BUSINESSEUROPE Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezeteként 35 ország 41 munkaadói szövetségeit tömöríti, és 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A csúcsszervezet által képviselt 20 millió kis-, közép- és nagyvállalat összesen 120 millió embernek ad munkát az Unióban.

 


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr