rss
Enyhén növekvő befektetői bizalom jellemzi a régiót

Enyhén növekvő befektetői bizalom jellemzi a régiót

Lassan kezd visszatérni a közép-európai kockázatitőke-befektetők optimizmusa és befektetői aktivitása. Erre lehet következtetni a Deloitte közép-európai kockázatitőke-befektetők körében végzett felmérésének eredményeiből, a régióban kötött jelentős ügyletekből, valamint a sikeres tőkebevonásokból, melyek együttesen arra vallanak, hogy az intézményi tőkebefektetők nem veszítettek érdeklődésükből régiónkban.

Kulcsinformációk

  • A Deloitte bizalmi indexének 30 pontos növekedése a legutóbbi felmérés (2012 októbere) óta nagyrészt annak köszönhető, hogy lényegesen csökkent azoknak a befektetőknek a száma, akik továbbra is romló gazdasági kilátásokkal számoltak.
  • Növekedett ugyanakkor a pénzügyi befektetések hatékonyságát övező optimizmus és ezzel párhuzamosan megnőtt azoknak az aránya is, akik a következő fél év során többet kívánnak venni, mint eladni.
  • A válaszadók 72 százaléka azt várja, hogy a verseny a következő hónapokban változatlan marad az ügyletek körül, és megnőtt azoknak a száma, akik nem számítanak változásra a hitelfinanszírozási lehetőségek hozzáférhetőségét illetően.
  • Mindent összevetve az eredmények óvatos bizakodásra adhatnak okot, különösen a 2012 végi, kifejezetten borús várakozásokhoz képest.

Eredeti sajtóközlemény

Enyhén növekvő befektetői bizalom jellemzi a régiót

Fotó, ábra

Seres Béla

Gazdasági hangulatindex

VideóIdézet

Seres Béla, a Deloitte pénzügyi tanácsadási üzletágának közép-európai ügyvezető partnere

“Még az enyhülő pesszimizmus ellenére is sok időnek kell eltelnie, mielőtt a befektetői bizalom teljes visszatéréséről beszélhetnénk. A Deloitte felmérésének legutóbbi kiadása szerint továbbra is sokan vannak, akik nem számítanak jelentős változásra, hiszen a befektetők inkább kivárják, míg a korábbi optimizmus visszatér.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 200 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr