rss
Újabb nagy beruházást hajt végre a SCHOTT Magyarországon

Újabb nagy beruházást hajt végre a SCHOTT Magyarországon

Jelentősen bővíti magyarországi gyógyszeripari csomagolóeszköz-gyártó telephelyét a világ egyik legnagyobb speciális üveggyártója, a németországi központú SCHOTT cégcsoport.  A vállalat a tervek szerint 2016-ig több mint 10 milliárd forintos beruházást hajt végre a Vas megyei Lukácsházán. Ennek első lépéseként megnyitottak egy új gépfelújító üzemet, amellyel több mint 30 munkahelyet teremtettek a régióban. A következő évek során a speciális csomagolóeszköz-gyártó kapacitást is tovább bővítik.

Kulcsinformációk

  • A SCHOTT 1993 óta gyárt elsődleges gyógyszeripari csomagoló anyagokat (üvegcséket, ampullákat, karpullákat) Lukácsházán. Mintegy 530 alkalmazottal évente több mint 1,7 milliárd egységet gyárt európai, illetve tengerentúli exportra, valamint belföldre egyaránt.
  • A vállalat újabb magyarországi beruházásainak részeként egy szerelőcsarnokot nyitott meg, aminek köszönhetően a vállalat világszerte használt gépeinek rendszeres karbantartása is hazánkban zajlik majd.
  • A SCHOTT a következő években tovább bővíti magyarországi termelőkapacitását, és újabb minőségi munkahelyeket teremt Lukácsházán, többek között gépészmérnökök és technikusok számára.

Idézet

Dr. Jürgen Sackhoff, a SCHOTT Pharmaceutical Systems alelnöke:

A SCHOTT elkötelezett a legmagasabb minőségi standardok iránt, amelyeket folyamatosan fejlesztünk, és valamennyi gyáregységünkben alkalmazunk.”

Dr. Frank Heinricht, a vállalat igazgatótanácsának elnöke:

„A magyarországi telephely bővítése a SCHOTT globális fejlesztési stratégiájának része. A vállalat világszerte dinamikus növekedésbe kezdett, amelynek részeként bővítette kapacitását Indiában, Indonéziában, Oroszországban és Kínában. Magyarországi terveink között szerepel, hogy hamarosan új gyártósorokat is beüzemelünk Lukácsházán. Ezzel az itteni kapacitásunk is jelentősen bővül, hiszen a jövőben mintegy másfélszer annyi ampullát, üvegcsét és karpullát tudunk majd gyártani.”

Christoph Döppes, a SCHOTT lukácsházi telephelyének vezetője:

„A SCHOTT az újabb terjeszkedéssel tovább erősíti Magyarország iránti elkötelezettségét munkáltatóként és befektetőként egyaránt. A helyi hatóságokkal folyamatosan azon dolgozunk, hogy lukácsházi telephelyünket tovább tudjuk bővíteni.”

Eredeti sajtóközlemény

Újabb nagy beruházást hajt végre a SCHOTT Magyarországon

Fotók

Kapcsolódó tartalom

A SCHOTT honlapja

Céginformáció

A SCHOTT-ról

A SCHOTT egy nemzetközi technológiakonszern, amely több mint 125 éves tapasztalattal rendelkezik a speciális üveggyártás területén, ahol számos termékével vezető helyet szerzett. A vállalat elsődleges piacát a háztartási berendezések, a gyógyszeripar, az elektronika, az optika, a napenergia-ipar, a szállítmányozás és az építőipar jelentik. A SCHOTT elkötelezett üzleti partnerei sikerének támogatása iránt, és arra törekszik, hogy minőségi termékeivel és intelligens megoldásaival a mindennapi élet fontos részévé váljon. A vállalat a fenntarthatóság jegyében működik, egyaránt támogatva munkavállalóit, a társadalmat és a környezetet. A SCHOTT cégcsoport gyártó és kereskedő egységei a világ 35 országában vannak jelen. Mintegy 16 ezer munkavállalója munkájának köszönhetően a 2011/2012-es üzleti évben a cég 2 milliárd eurós nettó árbevételt ért el. A SCHOTT központja Németországban, Mainz-ban található. Tulajdonosa a Carl Zeiss Alapítvány.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr