rss
A WebEye jó úton halad az elektronikus útdíj bevezetése felé – heteken belül használatba léphet az új rendszer

A WebEye jó úton halad az elektronikus útdíj bevezetése felé – heteken belül használatba léphet az új rendszer

A jelenlegi tervek szerint 2013. július elsejével hazánkban is bevezetésre kerül az elektronikus útdíj rendszer, ami kezdetben a 3,5 tonnánál nagyobb megengedett legnagyobb össztömegű kamionokra vonatkozik majd. A díjfizetés kétféle technológiával valósul meg: előre váltott viszonylati jeggyel, amely elsősorban a Magyarországon eseti jelleggel fuvarozók számára nyújthat megoldást, illetve telematikai adatgyűjtés segítségével. Ez utóbbi a hazánk területén rendszeresen fuvarozók, illetve a tranzitútvonalként használó szállítmányozók számára nyújthat könnyű és kényelmes megoldást. A projekt megvalósulásában, „bevallási közreműködőként” vagyis adatszolgáltatóként a telematikai piac egyik legnagyobb szereplője, a WebEye Magyarország Kft. is részt vesz. A társaság jelenlegi becslései szerint, a fuvarozók számára, kifejezetten az útdíj fizetéshez kapcsolódó adatszolgáltatásra fejlesztett eszköz akár 40-50 ezer forint körüli indulási költséget jelenthet.

Kulcsinformációk

  • A WebEye Magyarország Kft.  bevallási közreműködőként csatlakozott az elektronikus útdíj projekthez az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felkeresésére.
  • A vállalat pontos GPS adatok szolgáltatásával segíti ügyfeleit a díjszedési rendszerhez való csatlakozásban és a hatékony ügyintézésben.
  • Az e-útdíj telematikai megvalósításának lényege, hogy a járművekbe egy speciális fedélzeti eszköz kerül beszerelésre, amely műholdas jeladók segítségével méri a megtett utat és ez alapján kerül kiszámításra a díj összege.
  • A fedélzeti eszköz üzembe helyezése roppant egyszerű: amennyiben nincs még ilyen eszköze a fuvarozónak, úgy a beszerelés mindössze 30-60 percet vesz majd igénybe.
  • Ha a fuvarozó rendelkezik már flottakövető berendezéssel, akkor a szolgáltatójától függően további ráfordítás nélkül, a meglévő eszközök segítségével csatlakozhat az e-útdíj rendszeréhez.

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország Kft. ügyvezetője

„A WebEye Magyarország nagy tapasztalattal rendelkezik a telematikai adatok rögzítésében és feldolgozásában egyaránt, ezért meggyőződésem, hogy a több éves tapasztalatunk, szakmai tudásunk és piaci ismereteink megfelelőek ahhoz, hogy meghatározó szerepünk legyen a projektben adatszolgáltatóként. Hazai tulajdonú, 14 országban jelenlévő multinacionális vállalatként úgy gondoljuk, hogy tranzit ügyfeleink munkáját is megkönnyítheti majd ez a szolgáltatás. Ráadásul hosszabb távon elősegíthetjük a hazai szállítmányozó vállalatok regionális versenyképességének javulását is, hiszen a kialakítandó rendszer olyan többlet telematikai funkciók alkalmazását is ösztönözheti, mint például az eTachograph alkalmazás, melynek segítségével a fuvarozók diszpécserei valós időben követhetik a központból az egyes sofőrök vezetési idejéből hátralévő időt”

„A piacon futó telematikai eszközeink többsége már jelenleg is képes az adatok ilyetén feldolgozására, azon fuvarozók pedig, akik nem rendelkeznek az adatszolgáltatáshoz szükséges eszközökkel, akár a mai naptól be tudják szerezni nálunk. Ez kezdetben többletköltséget jelenthet a fuvarozóknak, ugyanakkor a megfelelő telematikai rendszer segítségével – mely nem csupán a helymeghatározásra képes – jelentős összegeket spórolhatnak meg a felhasználók. A fuvarvállalatok az útdíj miatti esetleges többlet kiadásukat minimalizálhatják, ha olyan, komplexebb telematikai rendszer használata mellett döntenek, amely az útvonaltervezéstől az üzemanyag-felhasználáson keresztül a vezetési stílus figyeléséig számtalan egyéb szolgáltatást nyújt. Az ügyfeleinktől érkező visszajelzések alapján ez a befektetés átlagosan 0,5-1 éven belül megtérül”

Eredeti sajtóközlemény

A WebEye jó úton halad az elektronikus útdíj bevezetésére – heteken belül használatba léphet az új rendszer

Kép

Bagossy Tamás

Videó

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com Csoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: http://hu.webeye.eu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr