rss
Kompozit anyagok — alternatíva az épületek, teraszok kültéri fejlesztésében

Kompozit anyagok — alternatíva az épületek, teraszok kültéri fejlesztésében

Fa és műanyag egyben: a környezetbarát és strapabíró alapanyagok egyre népszerűbbek Magyarországon is

Egy terasz akár egész évben aktív életteret biztosíthat a családnak, e helyiség kialakítása ugyanakkor átgondolt tervezést, körültekintő anyagválasztást igényel. Használhatóságát, tartósságát az időjárási körülmények és a karbantartásra fordított idő jelentősen befolyásolják. A kültéri bővítések, felújítások esetében nagy népszerűségnek örvendő kompozit anyagok egyre népszerűbbek Magyarországon is, hiszen a fa és a műanyag legjobb tulajdonságainak ötvözésével hosszú élettartamú, minimális karbantartási igényű, dekoratív megoldást jelentenek.

Kulcsinformációk

  • A fa és PVC optimális keverékéből előállított kompozit anyagok megjelenése és tapintása a fára emlékeztet. Ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek, alacsony karbantartási igénnyel és hosszú élettartammal rendelkeznek.
  • E kompozit anyagok széles körben alkalmazhatóak kültéri felújítások, épület-bővítések esetében, és éppúgy alkalmasak teraszok kialakítására, mint járdák, lépcsők építésére, vagy éppen homlokzatburkolásra.
  • Az Inoutic a Twinson kompozit anyagát javasolja teraszok kialakításához, kültéri burkoláshoz, amely 50% fa és 50% PVC tartalommal megfelelő szilárdságot, ideális keménységet biztosít. A kiváló minőségű, teljes mértékben újrahasznosítható Twinson vízálló, nem hasad, könnyen szerelhető és ellenáll a penésznek, kártevőknek, illetve a hagyományos fa teraszok esetében gyakran előforduló fakárosító gombáknak is.
  • A kisebb családi házakhoz kapcsolódó teraszok, kerti járdák, kültéri lépcsők kialakításához az Inoutic a Twinson O-Terrace rendszert ajánlja, míg a nagyobb alapterületű teraszokhoz a robosztusabb, magasabb teherbíró képességű Twinson O-Terrace+ kompozit rendszerét javasolja.
  • Az Inoutic Twinson O-Terrace és Twinson O-Terrace+ rendszereinek felszerelése akár szakember bevonása nélkül is megoldható: a teraszdeszkák speciális csatlakozók segítségével könnyen rögzíthetőek a párnafához, és a szerelés végén elég, ha a szabad sarkokat takaró elemmel vonjuk be. Szín és forma szempontjából is teljes mértékben egyedi igényekre szabhatóak, és csúszásgátló, gyorsan száradó felületüknek köszönhetően medencék környékének burkolására is alkalmasak.

Eredeti közlemény

Kompozit anyagok — alternatíva az épületek, teraszok kültéri fejlesztésében

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Az Inoutic Vállalat magyar nyelvű honlapja

A Deceuninck Cégcsoport honlapja

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról

Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet.

A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli.
Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr