rss
III. Budavári Sörfesztivál: a legjobb hazai és nemzetközi ízekkel, kézműves újdonságokkal és ciderekkel indul a nyár

III. Budavári Sörfesztivál: a legjobb hazai és nemzetközi ízekkel, kézműves újdonságokkal és ciderekkel indul a nyár

Sörünneppel indul a fesztiválszezon, a III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól közel 200 féle sörkülönlegességgel és számos újdonsággal várja a folyékony kenyér rajongóit. A kézműves sörfőzdék legújabb sörei mellett idén a ciderek is sokkal nagyobb szerepet kapnak, a látogatók a Ciderligetben kóstolhatják meg a legjobb italokat. A Várban a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett a világ sörnagyhatalmai is képviseltetik magukat: a forró nyári estéken angol, ír, belga, cseh és német nedűkkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók.

Kulcsinformációk

 • 2013. június 13. és 16. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált. A látogatók közel 200 féle sörrel, a legjobb hazai, import és kézműves sörökkel találkozhatnak.
 • Idén sokkal nagyobb szerepet kapnak a ciderek, a vendégek a Ciderligetben próbálhatják a ki a legjobb, roppanós almából készült nedűket.
 • A fesztiválon debütál két új nedű is: júniusban készül el a Köleses Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből főzött söre.
 • A vendégek a már jól bevált 4 deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatják a söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak.
 • A napijegy ára változatlanul 1999 forint, amely tartalmazza az első korsó sör árát is. A négy napos fesztiválbérlet május 13-tól korlátozott ideig 50%-os kedvezménnyel kapható Bónusz Brigádon.
 • A jó hangulatról többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik, a Joe Cocker Coverband, a Doors Emlékzenekar és a Dumaszínház gondoskodik.

Eredeti közlemény

http://www.hirlabor.hu/wp-content/uploads/2013/05/sajtokozlemeny_budavari_sorfesztival.doc

Idézetek

Kurucz Dániel, Sörfesztivál Kft., a III. Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője:

Az a tapasztalatunk, hogy a hazai gasztronómiai fesztiválok látogatói évről évre nyitottabbak a különleges magyar ízekre. A klasszikus márkák és az import sörök mellett egyre többen keresik a kézműves sörfőzdék termékeit. A fogyasztási szokások változását mutatja a sörvacsorák elterjedése is, amelyek elképzelhetetlenek az egyedi ízek nélkül. A magyarországi gasztronómiai sörfogyasztás még fiatal, de jó úton halad és nagyon gyorsan fejlődik. A III. Budavári Sörfesztivál megszervezésével nem titkolt célunk a folyamat támogatása, valamint a hazai sörfőzdék és minőségi csapolt sörök népszerűsítése. Számunkra a minőség az első, ezzel a hozzáállással tudjuk valóra váltani célkitűzéseinket és kiszolgálni a rendezvény törzsközönségét.”

Fényképek

Videó

Összefoglaló a II. Budavári Sörfesztiválról:

Kapcsolódó tartalmak

A III. Budavári Sörfesztivál honlapja
A III. Budavári Sörfesztivál Facebook oldala


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr