rss
A Symantec internetbiztonsági jelentése szerint rohamosan terjed a kiberkémkedés

A Symantec internetbiztonsági jelentése szerint rohamosan terjed a kiberkémkedés

A Symantec 18. internetbiztonsági jelentése szerint 2012-ben a megelőző évhez képest 42 százalékkal nőtt a célzott támadások száma. Ezek gyakran szellemi termékek eltulajdonítására irányulnak, és nem csak nagy szervezeteket fenyegetnek. Fontos újdonság, hogy már nem a kormányokat támadják leggyakrabban, egyre nagyobb mértékben sújtják ugyanakkor a gyártó cégeket és a 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató KKV-kat, melyek az ilyen jellegű támadások 31 százalékának célpontjai. Ráadásul már nem a cégvezetők az elsődleges célpontok, hanem a szellemi tulajdon előállításával foglalkozó dolgozók, így például mérnökök, szakértők, vagy a kereskedelmi osztályok munkatársai.

Kulcsinformációk

  • A webalapú támadások száma 30 százalékkal nőtt a 2012-ben regisztrálthoz képest. Nagy részüket kisvállalkozások feltört honlapjain keresztül hajtották végre.
  • 2012-ben a leginkább támadott iparágak között a gyártás került az első helyre. A Symantec szerint ez abból következik, hogy a támadók a beszállítókat és alvállalkozókat célozzák meg, mert azok védtelenebbek és gyakran vannak értékes szellemi tulajdon birtokában.
  • Tavaly 58 százalékkal nőtt a mobil eszközökre tervezett rosszindulatú programok száma. A személyes információk, például e-mail címek és telefonszámok eltulajdonítására irányuló mobil fenyegetések pedig 32 százalékát teszik ki a támadásoknak.
  • Valamennyi támadástípust összegezve Magyarország világszerte a 23. helyet foglalja el a listán, míg tavaly a 25. volt.
  • Csupán az európai országok között vizsgálva hazánk helyzetét, a tizedik helyet foglaljuk el a támadástípusok összesítése alapján. A botnetekben való érintettségünket tekintve pedig a harmadik helyen szerepelünk.

Eredeti sajtóközlemény

A Symantec internetbiztonsági jelentése szerint rohamosan terjed a kiberkémkedés

Fotók

Teasdale Harold


Videó


Idézet

Teasdale Harold, a Symantec magyarországi és szlovéniai országmenedzsere

“A támadások egyre kifinomultabbak, az IT-szektor  fejlődése pedig egyre összetettebb újdonságokat szül – ez a kettős tendencia proaktív viselkedésre kényszeríti a vállalkozásokat. Az információrobbanás, a virtualizáció, a mobilitás, a felhőalapú technológiák és általában az IT egyre szélesebb körű felhasználása miatt a cégeknek teljes mélységében kell átgondolniuk  a biztonsági óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben is a támadók előtt tudjanak járni.”

Kapcsolódó tartalmak

Céginformáció

A Nortonról

A Norton küldetése, hogy a digitális világ minden területén védelmet nyújtson a fogyasztóknak. A Norton számos biztonsági megoldást kínál, beleértve a kifejezetten asztali számítógépekre vagy mobil eszközökre kifejlesztett technológiákat, technikai segítségnyújtást és online biztonsági mentést. Kövesse a Nortonról szóló legfrissebb híreket a Norton Magyarország Facebook oldalán, vagy a www.azendolgaim.hu oldalon.

A Symantecről

A Symantec világelső adatvédelmi, tárinfrastruktúra- és fájlrendszer-szoftverek biztosításában. Innovatív termékei és szolgáltatásai megvédik a felhasználókat és az adatokat bármilyen környezetben -- legyen az a legkisebb mobil eszköz, vállalati adatközpont, vagy akár felhő-alapú rendszer. Az adatok, identitások és interakciók védelmével kapcsolatos tapasztalat világszerte megalapozza a Symantec ügyfeleinek bizalmát. További információ érhető el a  www.symantec.com címen vagy a go.symantec.com / socialmedia oldalon.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr