rss
225 millió eurót invesztált a VELUX Cégcsoport két új termékcsoport fejlesztésébe

225 millió eurót invesztált a VELUX Cégcsoport két új termékcsoport fejlesztésébe

A magyarországi gyáregység összesen 6,5 milliárd forintos beruházással készül fel a tetőtéri ablakok új generációjának gyártására

Két új termékcsoportot vezetett be a VELUX Cégcsoport a 2012-es pénzügyi évben: a teljesen új fejlesztésű moduláris felülvilágítókat és a tetőtéri ablakok új generációját. Hazánkban a VELUX Magyarország Kft. összesen 6,5 milliárd forint értékben ruház be az új generációs tetőtéri ablakok gyártása kapcsán. Világszinten a két termékcsoportba a VELUX Cégcsoport 70 éves fennállása óta a legnagyobb összeget, több mint 225 millió eurót fektetett be. A CO2 csökkentés érdekében 2009 óta további 12 millió eurót invesztált a Cégcsoport a fenntarthatóbb gyártási folyamatokba.

Kulcsinformációk

  • A VELUX Cégcsoport egyik újításának eredménye a már jól ismert tetőablakok Új Generációja, a másik pedig a köz- és magánépületeken egyaránt használható moduláris felülvilágítók – utóbbi termékcsoportjával a VELUX Cégcsoport egy teljesen új piacra lépett be.
  • Mindkét termékcsoport az energiahatékonyságra, a természetes fény és a megfelelő szellőztetés biztosítására fókuszál, az egészséges beltéri klíma megteremtése érdekében.
  • A két projekt együttesen 225 millió eurós befektetést jelent, mely a VELUX Cégcsoport 70 éves történetének legnagyobb beruházása.
  • 2009-es klímastratégiájának közzététele óta a VELUX Cégcsoport 12 millió eurót fordított arra, hogy szén-dioxid-kibocsátását csökkentse.
  • A VELUX Cégcsoport 2007-es eredményeihez képest 13 %-kal csökkentette a gyártás során keletkező üvegházhatású gázok szabadba jutását.

Eredeti közlemény

225 millió eurót invesztált a VELUX Cégcsoport két új termékcsoport fejlesztésébe

Idézetek

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója:

“A tetőtéri ablakok új generációjának gyártására való átállási költségek 2012-ben 2 milliárd forintot tettek ki a VELUX Magyarország Kft esetében. A projekt kapcsán az eddigi és a jövőbeni teljes beruházás 6,5 milliárd forintot tesz ki. Annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk gyártóegységünk szén-dioxid-kibocsátását, a 400 millió forintos beruházással megvalósult 2011-es faforgács-elszívó rendszer beüzelemésén kívül több üzemcsarnokunkban is korszerűbbre cseréltük a világítást. A magyar gyáregység a környezetbarát fejlesztéseknek köszönhetően így a Cégcsoport átlagához képest magasabb szinten, 16 %-kal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2007-es eredményekhez képest.”

Jørgen Tang-Jensen, a VELUX Cégcsoport vezérigazgatója:

”2012-es befektetéseink a jövőnk biztosításában és piacvezető pozíciónk megőrzésében segítenek. Az egész világra jellemző változékony gazdasági helyzet és az építőiparban tapasztalható bizonytalanság folyamatos kihívást jelentenek. Stratégiai fókuszunk így az általános üzleti tevékenységünk mellett a két újdonságunk leghatékonyabb bevezetésére került. Egy bonyolult piacon mérlegelnünk kell, mi termeli a legtöbb értéket üzletünknek itt és most, és későbbre kell halasztanunk azokat a projekteket, amelyek még várhatnak.”

David P. Meyer, a VELUX Cégcsoport üzemeltetési vezérigazgató-helyettese:

”Ragaszkodunk a 2020-ra kitűzött céljaink megvalósításához, amely szerint 2007-es szén-dioxid-kibocsátásunkat megfelezzük. Új termékcsoportjaink az eddigieknél is környezetbarátabbak, mely szintén hozzájárul ahhoz, hogy redukálni tudjuk gyártóegységeinkből az üvegházhatású gázok kibocsátását. Mindent megteszünk azért, hogy elérjük a korábban megfogalmazott célkitűzésünket!”

“2013 végén fejezzük be a hároméves VELUX Biztonsági Kiválóság programunkat, amely arra irányul, hogy nullához közelítsük a munkahelyi balesetek számát. 2013-ra célunk, hogy az egymillió munkaórára eső balesetek számát 1,75 alá csökkentsük – ez a korábbi évben tapasztaltnak majdnem a felét jelenti.”

Fényképek


VideóKapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

A VELUX Cégcsoport 2012-es Vállalati Felelősségvállalás jelentése

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100 %-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr