rss
Energiahatékonyság és nagyobb komfort a tetőtérben tetőablak cserével

Energiahatékonyság és nagyobb komfort a tetőtérben tetőablak cserével

Általában a tavasz beköszöntével rohamosan megnő azok száma, akik lakásukon, családi házukon kisebb-nagyobb felújítási munkába kezdenek. A legtöbbjüket az a tudatos döntés vezérli, hogy a következő fűtési szezonra már gazdaságosabb, energiatakarékosabb otthonuk legyen. De a nyári időszak mesterséges hűtési költségei is egyre magasabbak, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Pláne, ha tetőtéri lakásról van szó.

Kulcsinformációk

  • Az ablakok üvegezései a leghidegebb felületek a lakásokban. A tetőtér is energiatakarékosabb helyiséggé válik a régi tetősíkablakok modernebb, nagyobb hőszigetelő képességűekre cserélésével.
  • A modern tetőtéri ablakok akár 45 %-kal is csökkenthetik a hőveszteséget, ennek köszönhetően a hőmérséklet 2 fokkal is emelkedhet a szobában, amivel a fűtésre fordított energia mintegy 8 %-át is megtakaríthatjuk.
  • Külső árnyékolók használatával a nyári melegben, a kinti hőmérséklethez képest akár 5-6 fokkal hűvösebb klímát is teremthetünk a tetőtérben. Télen ugyanezt a hőszigetelést kihasználva egyes típusokkal akár 34 %-os hőveszteség-csökkenést is elérhetünk.
  • Új ablakainknak külső árnyékolók nélkül is jól kell teljesítenie a téli hőszigetelésen túl a nyáron beáradó napfény melegítő hatása és az UV-sugarak ellen, de egyben hatásosan ki kell szűrnie az utcai zajokat és akár az eső kopogását is.
  • Ablakcsere megkezdése előtt érdemes felvenni a kapcsolatot egy ablakbeépítő szakemberrel, mert segít az ablakválasztásban és megvizsgálja azt is, hogy szükséges-e a tetőszerkezet és az ablak közötti szigetelő és párazáró kapcsolódást is korszerűsíteni.

Eredeti közlemény

Energiahatékonyság és nagyobb komfort a tetőtérben tetőablak cserével

Idézet

Budai Henrietta, a VELUX Magyarország Kft. termékfelelőse:

„Manapság egy ablak már nem egyszerűen építőelem, hiszen ha gondot fordítunk a kiválasztására, emeli a tetőtér, és az egész ház vagy lakás esztétikai értékét is. Fafelületű tetőtéri ablakok esetében természetesebb, melegebb hangulatot kapunk, a műanyag felületű nyílászárókat ellenben sokkal könnyebb tisztán tartani, mivel felületkezelést egyáltalán nem igényelnek. A modern, fa belsejű, műanyag bevonatú ablakoknál a fa mag a stabilitást és a kiváló hőszigetelést, a műanyag keret pedig a könnyű karbantarthatóságot és a hosszú élettartamot szavatolja.”

Fényképek


Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

Segítségnyújtás ablakcseréhez

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

A VELUX Cégcsoportról
A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100 %-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr