rss
135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését a Lindab Kft. biatorbágyi üzemében

135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését a Lindab Kft. biatorbágyi üzemében

Az új LPA-L cserepeslemezek a hazánkban is egyre jellemzőbb extrém időjárási viszonyokkal is megbirkóznak

A 135 millió forintos beruházással megvalósult fejlesztést követően Magyarországon évi egymillió négyzetméter LPA-L cserepeslemez gyártása válik lehetővé 2013. április 10-től. Az árumennyiség nagyobb részét a hazai, kisebb hányadát export piacokon kívánják értékesíteni. A svédacél alapanyagú tetőfedési rendszer a hazánkra is jellemző extrém időjárást is kiválóan viseli, sőt, a már elöregedett palatetők költséghatékony felújítására is alkalmas. A biatorbágyi üzem bővítése mellett szóló további érv volt, hogy a válsággal küzdő építőiparon belül a felújítási munkálatok mennyisége nem csökken a Lindab tapasztalatai szerint.

Kulcsinformációk

  • A Lindab Kft. az LPA-L esetében is a hazai piac visszajelzései alapján határozta el, hogy a magyarországi időjárási és – nem utolsósorban – pénzügyi viszonyokhoz jobban alkalmazkodó termék gyártásába kezd.
  • A 135 millió forintos beruházás keretében megvalósított új gyártósor 2013 áprilisától üzemel a cég biatorbágyi telephelyén. Évente egymillió négyzetméter LPA-L cserepeslemezt gyártanak majd hazánkban.
  • A Lindab cserepeslemezek teherbírását egyértelműen a Skandináviára jellemző nagy hóterhelések szuperbiztonságos megtartására tervezték, így a hazai csapadékmennyiséggel könnyedén megbirkózik.
  • Idén is komoly gondot okoz a hóolvadáskor és nagy esőzésekkor számos háztartásban tapasztalható beázás, az aláázó alapozások, melyeknek ismétlődő javíttatása komoly műszaki feladatot és pénzügyi kiadást jelent. Az LPA-L lemezek a legextrémebb esetben, komoly jégverés esetén is csak legfeljebb lokálisan horpadhatnak, de nem repednek és nem törnek, mint például a pala vagy az elöregedett szilikát alapú cserepek.
  • Az új forma és a hazai gyártás előnyeit kiaknázva a Lindab terve, hogy az új termékét kedvező bevezető áron biztosítsa a vevőinek és partnereinek.

Idézetek

Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője:

„Egy 100 m2-es, hazánkban jellemző nyeregtetős és sátortetős ház esetében a Lindab cserepeslemez tetővel történő felújítás, tetőfedés nettó 280-300 ezer forint körüli anyagköltséggel jár (ez a tető és a tetőkiegészítők együttes anyagára). Ez jelentősen kisebb kiadást jelent, mint a folyamatos beázások és nedves falak következtében leszakadó vakolatok évenkénti pótlása, amely ráadásul akár súlyosabb épületkárokat, akár életveszélyes állapotokat is előidézhet.”

„A felújítás hosszú távú megoldást jelenthet, mivel az új generációs tető olyan könnyűszerkezetes anyag, amely kis önsúlyának köszönhetően (kb. 4,5 kg/m2) a tető ácsszerkezetének cseréje vagy különösebb megerősítése nélkül alkalmas az új burkolat kialakítására. Különösen nagy megtakarítást jelenthet az LPA-L cserepeslemez alkalmazása a palatetők felújítása esetén, hiszen a ráfedéssel elkerülhetővé válik a veszélyes hulladéknak minősülő pala igen költséges bontása és szállítása.”

Eredeti sajtóközlemény

135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését a Lindab Kft. biatorbágyi üzemében

Fotók

Kapcsolódó tartalom

A Lindab honlapja

Céginformáció

A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr