rss
Akár 20%-os megtakarítást eredményezhetnek az integrált vállalatirányítási rendszerek

Akár 20%-os megtakarítást eredményezhetnek az integrált vállalatirányítási rendszerek

Eszközök beszerzése, fuvarok menedzselése, munkaerő-elosztás: ezek mind olyan feladatok, amelyek egy járműflottával rendelkező nagyvállalat számára rengeteg adminisztrációval járnak, és folyamatos összehangolást igényelnek. Éppen ezért az eredményes működéshez ma már olyan adatfeldolgozó megoldásra van szükség, amely a vállalatirányítási rendszerbe integrálva képes összekapcsolni és egy időben elemezni az információkat. Ezzel a megoldással elkerülhető, hogy a járművek fölösleges kilométereket fussanak vagy a kelleténél több üzemanyagot fogyasszanak. Az így optimalizált működés mintegy 20%-os költségmegtakarítást is eredményezhet a vállalat számára.

Kulcsinformációk

  • A gyakran száznál is több járművet számláló autóflották irányítása rendkívül összetett feladat még akkor is,  ha GPS-alapú járműkövető rendszer segíti a vállalat munkáját
  • A telematikai szoftverek számos járműdiagnosztikai adatot képesek figyelni az üzemanyagszinttől kezdve a járművek útvonalán át egészen a rakományt érintő információkig, ugyanakkor nem mindegy, milyen járműfigyelő technológiát választ a vállalt.
  • Érdemes olyan rendszert alkalmazni, ami a vállalatirányítás integrált elemét képezi, és a részfeladatok ellátásán kívül a teljes vállalati döntéshozás optimalizálására is alkalmas.
  • Így a begyűjtött adatok több felületen elérhetőek: a szolgáltató mellett a vállalati management illetve a sofőr is hozzáférhet az információkhoz, ezzel megkönnyítve a feladatok szervezését.
  • Az integrált GPS-alapú rendszerek használata a költségcsökkentés mellett versenyelőnyt is jelenthet a felhasználói számára. Elterjedt gyakorlat, hogy számos nagyvállalat kizárólag olyan speditőröket alkalmaz a fuvarfeladatok ellátására, akikkel meg tudják valósítani a teljes körű telematikai integrációt.

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország Kft. ügyvezetője

„Hazai és nemzetközi viszonylatban is egyre keresettebbek az integrált megoldások a fuvarozói szektorban. Magyarország mellett Németországban, Bulgáriában és Lengyelországban is azt tapasztaljuk, hogy elsősorban a nemzetközi disztribúciós feladatokat ellátó közép- és nagyvállalatok részéről mutatkozik igény az integrált telematikai rendszerek használatára. A leggyakrabban a fuvarkiadó modult integrálják, de gyakran használt funkció a túraszervező, a hivatali és magán utak megkülönböztetése és a szenzorfigyelések is. Az integráció számos előnnyel bír a vállalat számára: megkönnyíti az adminisztrációt és az ellenőrzőmunkát, és költségcsökkentő hatása is van: a felhasználási terület és a flottaméret függvényében általánosan elmondható, hogy 4-10%-os, nagyobb vállalatok esetében pedig akár 15-20%-os megtakarítást is eredményezhet az integrált GPS-alapú rendszerek használata.”

Eredeti sajtóközlemény

Akár 20%-os megtakarítást eredményezhetnek az integrált vállalatirányítási rendszerek

Fotó

Bagossy Tamás

VideóKapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország Kft. honlapja

A Lambda-Com Csoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: http://hu.webeye.eu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr