rss
5 tipp a friss levegőjű, páramentes lakásért a húsvéti sütés-főzés közben is

5 tipp a friss levegőjű, páramentes lakásért a húsvéti sütés-főzés közben is

Idén korán köszönt ránk a húsvét, ráadásul az időjárás is jóval hűvösebb a március végén megszokottnál. A fűtést még mindig nem állíthatjuk le, ezért az akár napokon át tartó ünnepi sütés-főzés alatt nem tárhatjuk ki az ablakokat. A sonkafőzés nehéz, zsíros gőzei azonban kíméletlenül lecsapódnak a falakon, beleivódnak a bútorokba. Hogyan szellőztessünk úgy, hogy folyamatosan cserélődjön a levegő a konyhában és az egész lakásban, de közben a fűtési energiát nem pazaroljuk? Van néhány tippünk…

Kulcsinformációk

  • Egy négytagú család páratermelése kb. 10 liter/nap. Húsvét táján a konyhában ez a páramennyiség többszörös is lehet, köszönhetően az ünnepi menü előkészületeinek. A mai korszerű szagelszívók mellett sokan nem gondolnak rá, hogy a sütéssel-főzéssel keletkező párás, zsíros levegőt frissre és oxigéndúsra cseréljék.
  • A sütőből kiáramló nehéz, illatokkal teli levegő sokáig érezhető marad szellőztetés hiányában, ami hosszabb távon visszafordíthatatlan nyomokat hagy a lakáson.
  • Biztosítsunk friss levegőt otthonunkban tetőtéri ablakokkal a kéményhatás elvét kihasználva, vagy kereszthuzattal, illetve háttérszellőztetéssel.

Eredeti közlemény

5 tipp a friss levegőjű, páramentes lakásért a húsvéti sütés-főzés közben is

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője:

„Ha tetőtéri lakásról van szó, és a konyhában vagy annak közelében van a tetősíkablak, akkor az úgynevezett ”kéményhatást” hívhatjuk segítségül: egyszerre tartsuk nyitva a homlokzati ablakokat és a tetősíkablakot. A konyhába azonnal friss levegő áramlik, miközben a párás, meleg levegő a tetőn át távozik.”

Hadarik Rita, gasztro marketing tanácsadó, blogger, a népszerű www.ritakonyhaja.hu gasztroblog szerzője:

“Hivatásos gasztrobloggerként az időm nagy részét a konyhában töltöm. Szenvedélyem a sütés és a főzés, de az ezzel járó mosogatás és takarítás persze már nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé. A receptek kitalálásához, elkészítéséhez és precíz dokumentálásához ráadásul tiszta fejre van szükség. Az elhasználódott, párás levegőtől régebben gyakran megfájdult a fejem, fáradékonyabb voltam. Ezért főzés közben most már mindig szellőztetek, így az ételekből felszálló, sok esetben zsíros, olajos gőzök is könnyen eltávoznak a konyhából. A zsíros gőzök könnyen lecsapódhatnak a falon, ami penészesedéshez vezet, a konyhabútorok pedig foltosak, koszosak lesznek, és a takarításnak sosem lenne így vége. Húsvétkor a sonkafőzéssel járó zsíros páralecsapódás minden háziasszonynak gondot okoz, ezért javaslom, feltétlenül legyen nyitva ilyenkor is az ablak.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

Információk a szellőztetésről

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr