rss
A hazai cégvezetők 60 százaléka bízik a bevételnövekedésben

A hazai cégvezetők 60 százaléka bízik a bevételnövekedésben

Hogyan vélekednek a növekedési kilátásokról a vezérigazgatók itthon és világszerte? Mi befolyásolja leginkább cégük működését, hogyan alakítják szervezetüket a gyorsan változó piaci körülmények között? A PwC, a világ vezető pénzügyi tanácsadó cége idén második alkalommal készítette el Magyarországi Vezérigazgató Felmérését, partnerségben a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ), melyben többek között a fenti kérdésekre is  választ adott a megkérdezett 171 első számú vezető.

Kulcsinformációk

 • A PwC idén második alkalommal készítette el a Magyarországi Vezérigazgatói Felmérését az MGYOSZ szakmai támogatásával.
 • A felmérésben 171 hazai vállalat vezérigazgatója ismertette, hogyan vélekedik a gazdasági helyzetről, növekedési kilátásokról.
 • A hazai vezérigazgatók kifejezetten bizakodóak, ha saját cégük bevételeinek egyéves növekedési kilátásairól van szó (60%).
 • A magyar gazdaság helyzetének javulásában a cégvezetők 5 százaléka reménykedik. 
 • A növekedési potenciált a válaszadók elsősorban az új termékek kifejlesztésében, és a meglévő, hazai piacon történő terjeszkedésben látnak. 
 • A megkérdezettek szerint ma egyértelműen a kormányzat és a szabályozó hatóság van a legnagyobb befolyással cégük működésére.
 • Míg külföldön az ügyfél a legfontosabb a stakeholderek között, Magyarországon a kormányzat megelőzi őket.

Eredeti sajtóközlemény

A hazai cégvezetők 60 százaléka bízik a bevételnövekedésben

VideóKapcsolódó tartalmak

A kutatás részletei a PwC honlapján

Az MGYOSZ honlapja

Céginformációk

A Dr. Futó Péter által vezetett Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége idén második alkalommal vesz részt a PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérésében szakmai partnerként. Az idén 111 éves MGYOSZ a versenyszféra több mint 60 százalékát képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. A szervezet 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít, 2005 óta pedig tagja Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervének, a BUSINESSEUROPE-nak. A kutatásban való részvétel, és ezen keresztül a hazai vállalkozások helyzetének, a cégvezetők véleményének és várakozásainak pontos feltérképezése segítséget nyújt a Szövetségnek érdekképviseleti tevékenységének minél hatékonyabb ellátásában, ezért is vállalta örömmel második alkalommal is az MGYOSZ a PwC felkérését.

A világ 158 országában jelenlévő PwC hálózat több mint 180 ezer szakértője minőségi könyvvizsgálati, adótanácsadási és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, hozzásegítve ügyfeleit a számukra fontos értékek megteremtéséhez. Ha észrevétele van, vagy többet szeretne megtudni cégünkről, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.pwc.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr