rss
Meglepő területek a GPS felhasználásban – betonkeverő, kukásautó, villamos

Meglepő területek a GPS felhasználásban – betonkeverő, kukásautó, villamos

Az elmúlt évtizedben a GPS alapú alkalmazások már nem csak a gépjárművezetők tájékozódását segítik. Egyre több, első hallásra szokatlan területen is alkalmaznak már műholdas rendszereket Magyarországon is, aminek köszönhetően jelentős – esetenként 30% feletti – költségmegtakarítást érhetnek el a vállalkozások. A GPS alapú rendszerek hazai szakértője, a WebEye Magyarország Kft. olyan, már működő felhasználási területeket válogatott össze, ahol jelenleg még meglepőnek tűnhet, azonban pár éven belül bizonyosan a versenyképesség elengedhetetlen feltétele lesz a korszerű, GPS alapú alkalmazások használata.

Kulcsinformációk

  • A GPS alapú rendszerek sokáig elsősorban a személyautókban használt biztonsági rendszereket jelentették, a technológiának ugyanakkor számos olyan, első hallásra meglepő felhasználási területe létezik már hazánkban is, amelyek néhány éven belül iparági sztenderdekké is válhatnak.
  • Ma még szokatlannak tűnhet, hogy kukásautót, betonkeverőt vagy villamost szerelnek fel GPS eszközökkel, azonban ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően jelentős költségmegtakarítás és hatékonyságnövelés érhető el.
  • Ezek a speciális megoldások korántsem egyedülállóak: szemléletes példa  a  hatékonyság növelésére a BKV egyes villamosjáratain két éve bevezetett GPS alapú távfelügyeleti rendszer illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útburkolatot karbantartó járműveibe szerelt GPS megoldás is.
  • A hasonló beruházások jellemzően 1-2 éven belül térülnek meg, ezt követően pedig jelentős költségcsökkenést eredményeznek az üzemeltetők számára.
  • Általánosságban elmondható, hogy a GPS alapú alkalmazások mára túlmutatnak az eddig ismert felhasználási területeken és a folyamatos fejlesztések eredményeképpen a jövőben újabb és újabb lehetőségeket nyitnak alkalmazóik előtt

Idézetek

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország Kft. ügyvezetője

„Nyugat-Európában már néhány éve általános gyakorlat, hogy a tömegközlekedési eszközöket és az egyéb közszolgáltatásokat nyújtó járműveket az üzemeltetőik GPS alapú rendszerekkel szerelik fel, amivel nemcsak a nyújtott szolgáltatás minőségét lehet gyorsan és hatékonyan növelni, de jelentős, esetenként 30%-os költségmegtakarítást is el lehet érni egy-egy jármű esetében. Tapasztalataink alapján, szerencsére Magyarországon is egyre elterjedtebbé válik ezeknek az eszközöknek a használata és további, eddig talán kuriózumnak számító területeken is megjelennek majd.”

„Alkalmazunk GPS alapú megoldásokat az építkezéseken használt eszközökben is. Ügyfelünk, a Zölei Trans Kft. számára betonkeverő járművekbe szereltünk GPS alapú rendszert forgásirány érzékelő szenzorral. Ennek segítségével folyamatosan, valós időben követheti nyomon a keverőtartály forgási sebességét, irányát, amely a szállított beton minőségének megóvásában és az esetleges alaptalan reklamációk kiküszöbölésében segíti.”

Eredeti sajtóközlemény

Meglepő területek a GPS felhasználásban – betonkeverő, kukásautó, villamos

Fotó

Bagossy Tamás

VideóKapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország Kft. honlapja

A Lambda-Com Csoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: http://hu.webeye.eu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr