rss
Együttműködési megállapodást írt alá az MGYOSZ és a LIGA Szakszervezetek

Együttműködési megállapodást írt alá az MGYOSZ és a LIGA Szakszervezetek

Együttműködési megállapodást írt ma alá a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövegsége (MGYOSZ) és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek). A két szervezet kölcsönösen elismeri a szakszervezeteknek és a munkáltatói érdekképviseleteknek a gazdasági és társadalmi érdekek védelme terén betöltött kitüntetett szerepét és azt, hogy az érdekképviseletek létezése és működése a tagok magánérdekein túlmutató közérdeket is szolgál, valamint szem előtt tartja a munkabéke megőrzésének fontosságát. A megállapodás többek között érinti a háromoldalú bérmegállapodás, a kollektív szerződések és az uniós pályázatokon történő közös részvétel kérdését is.

Kulcsinformációk

  • Közös fellépésről és kölcsönös segítségnyújtásról írt alá megállapodást 2013. február 13-án Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke és Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke.
  • A felek a jövőben együttműködnek háromoldalú bérmegállapodás létrejöttében.
  • Az MGYOSZ támogatja majd, hogy a szövetséghez tartozó munkáltatók üzemeinek területén a LIGA tájékoztató és tagszervező tevékenységet folytasson.
  • A LIGA Szakszervezetek emellett szakértői segítséget biztosítanak majd az MGYOSZ-hoz tartozó vállalatoknál a munkáltatók és a munkavállalók közötti sikeres kommunikáció létrejöttéhez.
  • A két szervezet együttműködik az uniós és a hazai pályázati források bevonása érdekében is.

Eredeti sajtóközlemény

Együttműködési megállapodást írt alá az MGYOSZ és a LIGA Szakszervezetek

Fotók

 mgyosz_liga_egyuttmukodes_20130218_1
mgyosz_liga_egyuttmukodes_20130218_2

Kapcsolódó tartalmak

Az MGYOSZ honlapja

A LIGA Szakszervezetek honlapja

Információk a Szövetségről

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2004 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr