rss
Az iskolák ötöde új tornacsarnokra szorulhat a megváltozott közoktatási törvény értelmében

Az iskolák ötöde új tornacsarnokra szorulhat a megváltozott közoktatási törvény értelmében

2012 szeptemberétől a közoktatási törvény értelmében minden elsős, ötödikes és kilencedikes osztályában kötelező a heti 5 testnevelés óra. Felmenő rendszer lép életbe, így négy év múlva már minden évfolyamon hetente ötször tornáznak majd a diákok. Az iskolák 20 százalékában azonban nem áll rendelkezésre fedett létesítmény, így komoly nehézséget jelenthet az új szabályoknak való megfelelés. A közoktatási intézmények egyre sürgetőbb problémájára a rugalmas méretű és funkciójú, kiváló minőségű és tartós acél könnyűszerkezetes épületek jelenthetik a megoldást – hívja fel a figyelmet Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője.

Kulcsinformációk

 • 2012 szeptemberétől a közoktatási törvény értelmében minden elsős, ötödikes és kilencedikes osztályában kötelező a heti 5 testnevelés óra.
 • Az iskolák 20 százalékában azonban nem áll rendelkezésre fedett létesítmény, így komoly nehézséget jelenthet az új szabályoknak való megfelelés.
 • A közoktatási intézmények egyre sürgetőbb problémájára a rugalmas méretű és funkciójú, kiváló minőségű és tartós acél könnyűszerkezetes épületek jelenthetik a megoldást.
 • Az acél könnyűszerkezetes technológia talán legnagyobb előnye a rugalmasság, a kis önsúly, mégis magas teherbíró képesség, a tartósság, és nem utolsósorban a környezetbarát, újrafelhasználható alapanyagok alkalmazása.
 • Az acél könnyűszerkezetes technológia alkalmazásával az új tornacsarnokok építése és a már meglévő termek bővítése is könnyedén, testreszabottan akár 2-3 hónapos kivitelezési idővel megoldható.
 • Új csarnok építése esetén a jelenlegi szabványnak megfelelő, három különböző típusú és méretű Lindab mintacsarnok sok segítséget jelenthet a megrendelőnek igényei megfogalmazásában. A csarnok mérete a 300 négyzetmétertől egészen egy egész nagyvárost kiszolgáló sportcsarnokig terjedhet.

Idézet

Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője:

“Azok az iskolák, ahol nincs tornaterem vagy a terem nem elég nagy ahhoz, hogy kiszolgálja a megnövekedett óraszámot, szinte megoldhatatlannak tűnő problémával szembesülnek. Sokszor nem marad más lehetőség, mint az építkezés, és ha erre kerül a sor, a gyorsaság és a költséghatékonyság lehet a fenntartók számára a két legfontosabb szempont. Az acél könnyűszerkezetes technológia talán legnagyobb előnye a rugalmasság, a kis önsúly, mégis magas teherbíró képesség, a tartósság, és nem utolsósorban a környezetbarát, újrafelhasználható alapanyagok alkalmazása. Új tornacsarnok építése esetén a szerkezet minden eleme az egyedi igényeknek – a diákok létszámának, a terem funkciójának – megfelelően választható ki és az építési anyagok és technológiák kombinálása is lehetséges annak érdekében, hogy a megrendelő iskola a számára legköltséghatékonyabb lehetőséget tudja választani, kompromisszumok nélkül.”

“Bővítés esetén az iskola épülete mellé különállóan létesített, vagy akár a tornacsarnokhoz csatlakozó kiszolgáló egységnek (szertár, zuhanyzó, öltöző) az adott intézmény igényeihez kell igazodnia mind méretében, mind jellegében. Ha szükséges, a könnyűszerkezetes acél rendszer vasbetonnal, téglával és akár fával is kombinálható.”

“Új csarnok építése esetén a jelenlegi szabványnak megfelelő, három különböző típusú és méretű Lindab mintacsarnokunk sok segítséget jelenthet a megrendelőnek igényei megfogalmazásában. A csarnok mérete a 300 négyzetmétertől egészen egy egész nagyvárost kiszolgáló sportcsarnokig terjedhet, sőt egy, a londoni olimpiára felépített kosárlabda csarnok is Lindab könnyűszerkezetes alapanyagok felhasználásával készült. Mindez azt teszi lehetővé, hogy cégünk a környezetbarát, magas minőségű, megbízható építési anyagok, rendszerek mellett műszaki, mérnöki szolgáltatásokat is biztosít partnereinek, vevőinek.”

Eredeti sajtóközlemény

Az iskolák ötöde új tornacsarnokra szorulhat a megváltozott közoktatási törvény értelmében

Fotók

Kapcsolódó tartalom

A Lindab honlapja

Lindab csarnok információk

Céginformáció

A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr