rss
Közeledik az adóév vége, zsúfolt december vár még a vállalkozásokra

Közeledik az adóév vége, zsúfolt december vár még a vállalkozásokra

Több jelentős, a vállalkozások adózási kötelezettségeit érintő törvényi változás lép életbe 2013. január 1-én. Az aktuális adóév végéhez közeledve a cégeknek ezért érdemes átgondolnia a legfontosabb adózási teendőket, illetve feltérképeznie és végrehajtania a főbb adónemekben még elvégezhető ésszerűsítési lépéseket.

Kulcsinformációk

  • A 2013-as adótörvény-változások miatt érdemes kiemelt figyelmet szentelni az adófolyamatok helyes, a szabályozás adta lehetőségek szerinti legmegfelelőbb kezelésének, és ennek tükrében átgondolni az adott vállalkozás adózási gyakorlatát.
  • A vállalatoknak mielőbb döntést kell hozniuk például azzal kapcsolatban, hogy milyen formában biztosítanak többletjuttatást 2013-tól a munkavállalóknak, amennyiben erre lehetőség nyílik.
  • Látvány-csapatsport, filmalkotás vagy előadó-művészeti szervezet támogatása révén olyan adókedvezményhez juthatnak a cégek, amelyek akár 119 százalékos megtérülést is eredményezhetnek.
  • A tulajdonosoknak még idén el kell határozniuk, amennyiben 2013 januárjától a devizás könyvvezetésre szeretnének áttérni. A lépés csökkentheti a vállalkozás kockázatait, hiszen a cég könyvelésének pénznemét arra a (forinttól eltérő) devizára változtatja, amelyet tevékenységének túlnyomó részében alkalmaz.

Az eredeti sajtóközlemény

Közeledik az adóév vége, zsúfolt december vár még a vállalkozásokra

Fotók, ábrák

Molnár Gábor

Veszprémi István

Idézet

Veszprémi István, a Deloitte Zrt. adópartnere:

“Olyan kérdésekre is figyelmet kell fordítania a vállalatoknak, amelyekre a legtöbben még csak nem is gondolnak. Felmerülhet például, hogy a társaság jelenlegi számlázási rendszere tudja-e kezelni a 2013. január 1-től fennálló belföldi összesítő nyilatkozattételi kötelezettséget. További kérdés, hogy az adott cég optimálisan kezeli-e például az ingyenes átadásokat, árengedményi konstrukciókat, kuponos/pontgyűjtő akciókat, és egyéb promóciókat, amennyiben foglalkozik ilyen akciókkal. “

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 195 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr