rss
GPS és biztosítás védi a karácsonyi ajándékokat

GPS és biztosítás védi a karácsonyi ajándékokat

Karácsony közeledtével minden évben megnövekszik a nagy értékű áruk iránti kereslet, legyen az ékszer, konyhai berendezés, vagy szórakoztatóelektronikai eszköz. Ezeknek a termékeknek a fuvarozása nem könnyű feladat, hiszen a nagy értékű árut szállító kamionok gyakori célpontjai a közúti tolvajoknak, és lopás esetén pedig az okozott kár meghaladhatja akár a több száz millió forintot is. A probléma sajnos igen gyakori, a WebEye Magyarország szakértőinek tapasztalata azonban azt mutatja, hogy a mai modern biztonságtechnikai megoldások és megfelelő árubiztosítás segítségével hatékonyan csökkenthetőek az anyagi károk.

Kulcsinformációk

  • A nagy értékű rakományok fokozott veszélynek vannak kitéve a közúti fuvarozás során a karácsonyi időszakban, hiszen a tolvajokat csábítja a hatalmas haszon reménye. Éppen ezért nem meglepő, hogy bizonyos összeghatár felett csak speciális körülmények között szállíthatóak ezek az áruk.
  • A szállító kamionok általában csak kísérettel ellátott konvojban haladhatnak, kizárólag őrzött parkolóban állhatnak meg pihenni, és az egyik sofőrnek végig a kamionban kell tartózkodnia. További gyakori előírás a pánikgomb és a raktérnyitás-érzékelő használata.
  • Nagy értékű szállítmányok esetében kötelező a GPS-es járműkövetés és a folyamatos online felügyelet is. Így a megbízó a fuvarteljesítés során végig látja, hol jár éppen az áru, és az útvonalról való letérés esetén azonnal riaszt a rendszer.
  • Emellett elengedhetetlen a megfelelő CMR nemzetközi árubiztosítás megkötése is, hiszen így garantálható, hogy ha kár keletkezik, annak értékét megtéríti a biztosító. Ebben segít az online GPS-alapú fuvarbörze, amely csak megbízható, érvényes fuvarokmányokkal, ill. biztosítással rendelkező partnerek belépését engedélyezi a rendszerbe.

Az eredeti sajtóközlemény

GPS és biztosítás védi a karácsonyi ajándékokat

Videó


Idézetek

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország szakértője

„Az GPS-en alapuló járműkövetés egyik előnye, hogy egy esetleges lopás esetén az adatok segítségre lehetnek a jármű megtalálásában is, mint ahogy a közelmúltban volt is már erre példánk. Egyik ügyfelünk mobiltelefonokat szállított több millió forint értékben, azonban az árut ellopták a fuvarfeladat teljesítése közben. A rendőrség a nyomozás során a GPS adatok segítségével tudta beazonosítani a kamion hollétét és így végül a lopott áru is megkerült.”

Kardos Emese, a Lambda-Com cégcsoport SpedMart üzletágának szakértője

„A CMR biztosítást minden fuvarozónak saját érdeke megkötnie, mert így a fuvarteljesítés alatt keletkezett károk jelentős részét megtéríti a biztosító. Ugyanakkor a speditőrök számára is lényeges, hogy csak olyan fuvarozóval dolgozzanak, aki rendelkezik érvényes CMR biztosítással, hiszen így garantálható, hogy ha kár keletkezik, annak értékét meg is fogják kapni, mivel a kártérítési összeg átutalása közvetlenül a károsultnak történik.”

Kapcsolódó tartalmak

A Lambda-Com Csoport honlapja

A WebEye Magyarország honlapja

A SpedMart honlapja

Céginformáció

Lambda-Com Csoport

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: www.lambdacom.hu, www.hu.webeye.eu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr