rss
2012 a bizonytalanság és pesszimizmus éve a régióban

2012 a bizonytalanság és pesszimizmus éve a régióban

A Deloitte harmadik alkalommal is elkészítette félévente megjelenő felmérését Kelet-Közép-Európa vállalati pénzügyi vezetőinek körében, a régió gazdasági kilátásaira vonatkozóan. A felmérés mind vállalati, mind általános pénzügyi és gazdasági kilátások terén részletes képet nyújt a pénzügyi vezetők várakozásairól.

Kulcsinformációk

  • A felmérésben résztvevő bolgár, cseh, horvát, lengyel, román, szlovák, szlovén és magyar pénzügyi vezetők vettek részt
  • A Deloitte felmérése szerint Kelet-Közép-Európa jövőjét tekintve alapvetően borúsak a régióban működő vállalatok pénzügyi vezetőinek várakozásai, és ez igaz a magyarországi vállalati vezetőkre is.
  • A pénzügyi vezetőkre is nagyobb nyomás nehezedik, hiszen több pénzügyi információt rövidebb idő alatt kell biztosítaniuk amellett, hogy az adatok megbízhatósága nem romolhat. Ahhoz, hogy az új feltételek és a vezetőség elvárásai teljesüljenek, a zárási és jelentéskészítési folyamat újraoptimalizálására lehet szükség.
  • A magyar cégek közel 20 százaléka szerint az előttünk álló időszakban csökkenni fog a munkanélküliség.

Eredeti sajtóközlemény

2012 a bizonytalanság és pesszimizmus éve a régióban

Fotó

Deloitte_TimMahon

Deloitte_Bizonytalansagmerteke_121129

Molnár Gábor

VideóIdézet

Timothy Mahon, a Deloitte CFO programjának magyarországi vezetője:
“A felmérés szerint a magyar pénzügyi vezetők 52 százaléka vár gazdasági zsugorodást és mindössze 2 százalékuk gondolja úgy, hogy a magyar gazdaság mérsékelten, de nőni fog az elkövetkező időszakban. A GDP alakulásával kapcsolatos várakozások hasonlóan pesszimisták Szlovéniában és Horvátországban is, míg a régió többi országában a pénzügyi vezetők inkább stagnálásra számítanak.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóközlemények

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 195 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr