rss
Továbbra is borúlátó a hangulat a közép-európai kockázati és magántőke-befektetők körében

Továbbra is borúlátó a hangulat a közép-európai kockázati és magántőke-befektetők körében

A Deloitte közel egy évtizede, 2003 márciusa óta rendszeresen végez felmérést a közép-európai intézményi magántőke és kockázatitőke-befektetők körében. A felmérés legfrissebb kiadásának tanúsága szerint a közép-európai intézményi magántőke befektetők várakozásai romlottak az elmúlt időszakban, a mutató 30 pontos csökkenése jelentősnek mondható, a változás azonban kevésbé drasztikus, mint a 2007 októberében, 2008 októberében és 2011 októberében megfigyelt zuhanások.

Kulcsinformációk

  • A felmérésben részt vettek Közép-Európa országainak legjelentősebb intézményi magántőke és kockázatitőke-alapjait vezető szakemberei.
  • Az eurózónára jellemző általános bizonytalanság és a fellendülés hiánya bizonytalanságot okoz a befektetők körében.
  • A válaszadók közel kétharmada pesszimista a gazdasági kilátásokat tekintve.
  • A bizonytalan gazdasági környezet ellenére a befektetők továbbra is aktívan keresik a kiemelkedő növekedést és stabil nyereséget elérő vállalatokat.

Eredeti sajtóközlemény

Továbbra is borúlátó a hangulat a közép-európai kockázati és magántőke-befektetők körében

Fotó

Seres Béla

VideóIdézet

Seres Béla, a Deloitte pénzügyi tanácsadási üzletágának közép-európai ügyvezető partnere
“Az intézményi magántőkebefektetők és kockázati tőkések várakozásai az elmúlt két évben ingadozó volt, és ez zsinórban a negyedik olyan féléves felmérés, amelyben az előző időszakhoz képest megfordult a tendencia.  Tavaly áprilisban átmenetileg javult ugyan a hangulat a befektetők körében, a mostani csökkenés mégis várható volt, több gazdasági tényező miatt is.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok
Az elkészült tanulmány

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 195 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr