rss
A jövő fiataljaiért nyílt meg szeptember 28-án az ország második Komputer Klubháza

A jövő fiataljaiért nyílt meg szeptember 28-án az ország második Komputer Klubháza

 • 2 okt, 2012
 •  

A  Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az Intel Computer Clubhouse hálózat magyarországi tagjaként a tavaly megnyílt és azóta sikeresen működő miskolci Klubház után új Klubházat nyitott Kecskeméten a VELUX Alapítványok és a Microsoft támogatásával.

Kulcsinformációk

 • A  Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az Intel Computer Clubhouse hálózat magyarországi tagjaként a tavaly megnyílt és azóta sikeresen működő miskolci Klubház után új Klubházat nyitott Kecskeméten a VELUX Alapítványok és a Microsoft támogatásával.
 • Az amerikai modellre épülő Komputer Klubházakat iskola után, ingyenesen látogathatják a fiatalok, ahol képzett mentorok segítségével tanulmányozhatják és sajátíthatják el a legkorszerűbb számítógépes programokat.
 • A Klubházak célja nem csak a tanulási folyamatok elősegítése, de határozott társadalmi szerepvállalás is.
 • Minden mentor azért dolgozik, hogy a Klubházakat látogató nehezebb sorsú fiatalok a megszerzett tudás mellett megéljék a közösségi munka támogató erejét, a tanulás fontosságát.
 • Pozitív jövőképük és reményük kialakításában és működtetésében segítik a Klubházak vezetői, projekt koordinátorai a fiatalokat, hogy egy nehezebb helyzetben is a  tartalmas életet válasszák.
 • 2012. Szeptember 28-án pénteken délután 14 órakor ünnepélyes keretek között nyílt meg a Kék Vonal Klubház Kecskemét. Ezzel szinte egy időben, 2012. szeptember 30-án ünnepelte a Kék Vonal Komputer Klubház Miskolc 1 éves születésnapját.

Eredeti sajtóközlemény

A jövő fiataljaiért nyílt meg szeptember 28-án az ország második Komputer Klubháza

Idézetek

Kónya István, a VELUX Alapítványok tanácsadója:

“Nem elég csupán átadni a tudást. A tanulás megszerettetése is szükséges ahhoz, hogy a veszélyeztetettebb sorsú fiatalságban egy reményteli jövőkép alakulhasson ki – ebben nyújtanak segítséget a diákoknak a Klubházak. E Klubházak tagjaira több vár, mint egy számítógépes tanulási folyamat. A hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok életkörülményeinek, jövőbeni lehetőségeinek jobbá tétele iránt elhivatott VELUX Alapítványok  szívesen nyújtanak támogatást a Kék Vonal Klubházaknak abban, hogy a ma fiataljai megfelelő képzettségben részesüljenek, továbbá határozott és pozitív elképzeléseket alakíthassanak ki az életről. Hiszen ők a jövő várományosai, biztosítanunk kell számukra azt, hogy sikeresen, magabiztosan tudjanak majd helytállni felnőttként is.”

Szilágyi Bernadette, a Microsoft Korlátlan lehetőségek programjának menedzsere:

“A Microsoft Magyarország évek óta dolgozik azért, hogy a technológia hasznát elhozza, közvetítse azok számára is, akik eddig nem, vagy csak igen csekély mértékben profitáltak a korunk adta technológiákból. A Microsoft e szellemiséget követve támogatta tavaly a miskolci, idén pedig a kecskeméti klubház megnyitását. A házban magas színvonalú, 15 fő számára kényelmesen használható hardver- és szoftverparkot alakítottunk ki. A korszerű infrastruktúra és a házban dolgozó mentorok ösztönzik a klubba látogató tinédzsereket arra, hogy bátran kiéljék kreativitásukat, és a hasznos, egyben piacképes ismeretek megszerzése vonzó lehetőség legyen számukra. A Klubházban az általános felhasználói ismeretek mellett mélyebb szakmai tudást igénylő témákban – egyebek mellett Sharepoint-fejlesztésben – is elmélyedhetnek a diákok. Ezért bízom abban, hogy a Klubház segít a nehezebb körülmények között élő fiatalok önbizalmának növelésében, s a közösségi programok tanulásra, a bűnözés elkerülésére ösztönzi őket, perspektívát adva nekik a jövőre nézve.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A VELUX Alapítványok honlapja

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

Háttérinformáció:

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványról

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány elsődleges tevékenységi köre a Lelki Segély  Telefonos Szolgálat, a 116-111 es ingyenesen és akár névtelenül hívható vonal.
Ezenkívül chaten, emailen lehet beszélgetni, segítséget kérni a Kék Vonal szakértőitől valamint az Eltűnt Gyerekek Krízisvonala szökést fontolgató vagy szökésben lévő gyerekeknek segít.

A Kék Vonal alapítása óta tagja az European Federation for Missing and Sexually Exploited Children, röviden Missing Children Europe (Eltűnt Gyerekek Európa) hálózatának, melynek célja az eltűnt és kihasznált gyerekek védelme.
A  szervezet a belga Child Focus (eltűnt és szexuálisan bántalmazott gyermekek segítésére alakult szervezet) kezdeményezésére jött létre, jelenleg 19 európai civil szervezet a tagja.
A tagszervezetek szoros együttműködése elősegíti a határokon átnyúló gyerekeltűnési esetek szakmailag adekvát kezelését, a gyerekek és hozzátartozóik segítését.
A  Missing Children Europe  tagszervezetei az Európai Uniótól elnyert támogatással, többéves munkával a gyerekek hatékonyabb segítését célzó együttműködési rendszert alakítottak ki (www.childoscope.net), amely 29 európai országra terjed ki.

A VELUX Alapítványok és a VELUX Cégcsoport
A VELUX Alapítványok számos non-profit projektet támogatnak a VELUX Cégcsoport részvényeiből származó profit és más vagyoni érdekeltségei alapján. Az Alapítványok átfogó non-profit célkitűzések támogatását teszik lehetővé, szorosan együttműködve segítenek különféle tudományos, művészeti, kulturális és/vagy társadalmi szerepeket betöltő projekteket. Az Alapítványok adományainak értéke az utóbbi években jelentősen megnövekedett, 2011-ben elérte az 74 millió eurót.

A VELUX Cégcsoport VELUX tetőtéri ablakokat, valamint más, a természetes fényt és a friss levegőt beengedő, így a környezetet, a mindennapi életet jobbá tévő épület- és létesítményelemeket fejleszt ki, állít elő és értékesít. A VELUX Cégcsoport anyavállalata a VKR Holding, amelynek tulajdonosai a VELUX Alapítványok és az alapító család. 2011-ben a VKR Holding több mint 40 országban mintegy 10.000 munkavállalót foglalkoztatott, és 2,4 milliárd eurós nettó árbevételt generált.

Egy új, gyermekeket és fiatalokat célzó szociális program bevezetése
A VELUX Alapítványok üzleti kapacitása mögött nemzetközi háttér áll – ezt kívánták kifejezésre juttatni azzal a döntéssel, amelynek értelmében a 2007 és 2012 közötti időszakban évi 6 millió euróra növelték a Dánián kívüli projektek finanszírozásának keretét. A legnagyobb hangsúlyt azoknak a társadalmi távlatokat felmutató közép- és kelet-európai céloknak a támogatása kapta, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok életkörülményeinek, jövőbeni lehetőségeinek jobbá tételére törekszenek.

A közép- és kelet-európai nemzetközi adományok programja – a helyi prioritások és hagyományok tekintetbevételével, és az adott térségben élő érintettek bevonása révén elért fenntartható, helyi fejlődés támogatása és ösztönzése iránti elkötelezettség megtestesítésével – a helyi együttműködés elvén alapszik. A VELUX Alapítványok ilyen módon – reményeik szerint – a régió polgárainak jólétében bekövetkező tartós javuláshoz járulnak hozzá. A támogatás a következő területekre összpontosulhat:
•    Oktatásügy
•    Szociális védelem
•    Átfogó munkaerő-piaci intézkedések
•    A gyermekek és a fiatalok életkörülményeinek vetületében nyújtott, a szülők számára működtetett tanácsadói szolgáltatásban, a kábítószerfüggő szülők segítésében, a gyermekes családok élethelyzetének jobbá tételéhez biztosított támogatásban formát öltő családi és helyi közösségi pártfogás
•    Az árváknak, a számukra létesített intézeteknek, vagy más, intézetekben élő, esetleg az intézeten kívüli saját életük megkezdéséhez elvezető út kialakításához segítségre szoruló gyermekeknek/fiataloknak a támogatása
•    A veszélyeztetett, például értelmi fogyatékkal élő vagy mozgáskorlátozott gyermekek/fiatalok különleges csoportjainak támogatását célzó egészségügyi programok
•    Azok az állampolgári öntudatot formáló programok, amelyek a gyermekeket/fiatalokat demokratikus készségeik kifejlesztésében, valamint abban segítik, hogy a társadalmi, kulturális és politikai tevékenységekben aktív résztvevőkké váljanak
•    A gyermekek és fiatalok támogatását általános jelleggel szolgáló kutatási programok

Bővebb felvilágosítás a www.veluxfondene.dk webhelyen található.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr