rss
Az IKEA minden világítást LED-re cserél

Az IKEA minden világítást LED-re cserél

A LED energiafogyasztása 85%-kal kisebb a hagyományos izzóénál, élettartama pedig 20 év, ami a hagyományos izzóénak a hússzorosa.

Az IKEA támogatja a LED-forradalmat a világításban, és 2016-ra a lámpaosztály teljes termékválasztékát LED-es világításra cseréli – ami azt jelenti, hogy kizárólag LED-es izzót és lámpát árul majd. Annak érdekében, hogy több millió ember számára biztosíthasson fenntarthatóbb életmódot, az IKEA a ma kapható legalacsonyabb árú LED-es izzókat kínálja. Ezenkívül több mint egymillió fényforrást az IKEA áruházakban is LED-es izzóra és más, energiahatékonyabb világításra cserél.

Kulcsinformációk

 • Egy 2012 júliusában, az IKEA számára a YouGov által végzett felmérés eredményei alapján, melyben Kína, Oroszország, Németország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Svédország összesen 6000 állampolgára vett részt, kimutatták, hogy sok fogyasztó nem ismeri a LED előnyeit, azonban 60%-ukat érdekli a LED mint energiamegtakarítási lehetőség, különösen mivel minden háztartásban egyre magasabb a villanyszámla, melynek 20-25%-át a világítás teszi ki.
 • A LED-es izzó élettartama 20 év, ami a hagyományos izzó élettartamának 20-szorosa. Ha figyelembe vesszük, hogy egy átlagos háztartásban 24 izzót használnak, és a LED-es izzó élettartama 20 év, akkor az összes hagyományos izzó LED-es izzóra való cserélésével átlagosan 22%-kal csökken a háztartás energiafelhasználása.

 • Ha egymillió háztartásban csupán egyetlen izzót LED-es izzóra cserélnének, az annyival kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelentene, mintha 6700 autóval kevesebb járna az utakon, vagy évente 17 millió fát ültetnénk.

 • A fenntarthatóság az IKEA működésének egyik mérföldköve, ezért a vállalat folyamatosan lépéseket tesz azért, hogy mind saját működését, mind pedig vásárlói háztartását fenntarthatóbbá tegye.

 • Az IKEA áruházakban már ma is széles választékban kaphatók LED-es izzók, melyek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy a lámpatest lecserélése nélkül váltsanak LED-re.

 • A LED teljesen új világot tár fel a formatervezés terén – számtalan módon alkalmazható, azonnal eléri teljes fényerejét, és jó minőségű, meleg fényt ad.

 • A LED használata biztonságos – higany- és méreganyag-mentes.

Eredeti közlemények

Az IKEA minden világítást LED-re cserél

LED-es világítás: tények és adatok

Idézet

Steve Howard, az IKEA Csoport vezető fenntarthatósági tisztviselője:

„A LED forradalmat jelent a világításban. Ma, amikor minden háztartásban egyre magasabb a villanyszámla, és nő a globális energiafelhasználás, már egyetlen LED-es izzó is rengeteget számít. Lényegesen kevesebbet fogyaszt a hagyományos izzónál, és a lakberendezés terén is rengeteg lehetőséget tár elénk. Mivel hiszünk abban, hogy a fenntarthatóbb életmódnak mindenki számára megfizethetőnek kell lennie, biztosítjuk, hogy az IKEA áruházakban jussanak hozzá a vásárlók a legalacsonyabb áron a LED-hez.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Az IKEA honlapja

Facebook – IKEA Budapest

Facebook – IKEA Budaörs

Háttérinformációk

Az IKEA-ról

Az IKEA svéd gyökerekkel rendelkező lakberendezési vállalat, melyet Ingvar Kamprad 1943-ban alapított. Az IKEA álma: „Szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára.” Üzletfilozófiája: jó formatervezésű és praktikus lakberendezési termékek széles választékát kínálni olyan alacsony áron, hogy a legtöbb ember számára elérhető legyen. Az IKEA összesen 337 áruházzal rendelkezik 40 országban/területen, melyből 40 áruház franchise rendszerben üzemel az IKEA Csoporton kívül. Az IKEA Csoport áruházai tavaly összesen 699 millió látogatót fogadtak. IKEA.com


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr