rss
Elkészült a Deloitte első, devizaárfolyam-kockázatok kezelését vizsgáló vállalati felmérése

Elkészült a Deloitte első, devizaárfolyam-kockázatok kezelését vizsgáló vállalati felmérése

Az euróval kapcsolatos bizonytalanság, az euróövezeti országok stabilitási gondjai, Magyarország kockázati megítélése és leminősítése is hozzájárult az elmúlt egy évben a devizaárfolyamok volatilitásának növekedéséhez. A Deloitte friss felmérése szerint az árfolyamkockázatok az elmúlt egy évben sok hazai vállalkozásnak okoztak kihívásokat, amelyek közül a két legjelentősebb a nem realizált árfolyamveszteség megjelenése és a nehezen tervezhető üzemi és adózás előtti eredmény volt.

Kulcsinformációk

  • A felméréseben 70 magyarországi cég pénzügyi vezetője vett részt, így rálátás nyílt az árfolyamkockázattal leginkább érintett területekre.
  • A Deloitte felmérésében vizsgált cégek körében az árfolyamkockázat eredményezte leggyakoribb negatív hatás a nem realizált árfolyamveszteség megjelenése volt.
  • Szintén sok céget érintő probléma, hogy az árfolyamkockázat következtében keletkező árfolyamveszteséget nem, vagy csak nehezen képesek beleépíteni a termékeik eladási áraiba.
  • A felmérés megmutatta azt is, hogy meglehetősen kevés vállalat fontolgatja a devizás könyvvezetésre való áttérést és mérlege átstrukturálását.

Az eredeti sajtóközlemény

Elkészült a Deloitte első, devizaárfolyam-kockázatok kezelését vizsgáló vállalati felmérése

Fotó, ábrák

Molnár Gábor


árfolyamkockázat hatásai


árfolyamkockázat kezelése

VideóIdézet

Molnár Gábor, a Deloitte Kft. számviteli tanácsadás üzletágának igazgatója

“Az árfolyamhullámzás drasztikus hatással lehet a külföldi piacokon is aktív, illetve Magyarországon devizaalapú üzleteket kötő cégek üzletmenetére, és előre nehezen tervezhető kockázatokat, illetve veszteségeket szülhet a vállalatoknál. “

Kapcsolódó tartalmak

Devizaárfolyam-kockázat kezelése

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 195 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr