rss
Biztonsági Kiválóság programot indított a VELUX Cégcsoport az üzemi balesetek számának nullára csökkentésére

Biztonsági Kiválóság programot indított a VELUX Cégcsoport az üzemi balesetek számának nullára csökkentésére

Főként a dolgozók személyes elkötelezettségére épít a VELUX Cégcsoport, hogy gyáraiban az eddig is rendkívül magas biztonsági színvonalat tovább növelje, és az üzemi balesetek számát nullára csökkentse.

Kulcsinformációk:

  • A balesetekkel összefüggésbe hozható kiesett órák számát 70 százalékkal sikerült redukálnia a VELUX Cégcsoportnak 2001 óta, az új programnak köszönhetően már az eltelt rövid idő alatt is 85 százalékkal esett vissza a balesetek száma a gyártóegységekben.
  • A technikai fejlesztések és a vezetői feladatkörök bővítése mellett a legnagyobb hangsúly a munkatársak biztonságos viselkedésének elősegítésén volt.
  • A vállalat biztonsági politikájának egyik alapelve, hogy gondoskodni kell minden dolgozó bevonásáról, képzéséről, ezért világszerte a 24 gyáregységében mind a 7000, a Biztonsági Kiválóság Program keretein belül a termelésben dolgozó munkatársa részt vesz egy tanfolyamon.
  • Az üzemi balesetek számának nullára csökkentése érdekében a VELUX Cégcsoport Biztonsági Sétákat szervez. Az alkalmazottak teljeskörű tájékoztatást kapnak a munkahelyi biztonságról, így felismerik azokat a biztonsági kockázatokat, amelyek addig esetleg elkerülték az egyes részlegek figyelmét.
  • A Biztonsági Séták során a vezetőket a saját tevékenységi körüktől független területeken is körbevezetik, így a munkafolyamatokat más szemmel nézve, friss ötletek segítségével tudnak kizárni minden olyan tényezőt, amely a munkavégzés biztonságosságát kockáztathatja.

Eredeti közlemény

Biztonsági Kiválóság programot indított a VELUX Cégcsoport az üzemi balesetek számának nullára csökkentésére

Idézetek

Kim Jonas, a Biztonsági Kiválóság Program vezetője:

„A gyáraink biztonságáért természetesen mindenekelőtt a vezetőség tagjai felelnek. Saját, valamint munkatársaik biztonságáért azonban már maguk a dolgozók is felelősséggel tartoznak. Ha valaki a munkahelyi biztonság szempontjából kockázatos jelenséget észlel, vagy munkatársa kérdéses magatartást tanúsít, fontos, hogy a javító intézkedések meghozatala érdekében azonnal jelentse az ügyet. A baleset-megelőzés tekintetében mindez elengedhetetlen, ezért is részesülnek majd munkatársaink mind vezetőségi, mind alkalmazotti szinten oktatásban, hogy a biztonsággal kapcsolatos megfigyeléseiket, aggodalmaikat pozitív és konstruktív módon jelentsék.”

Pálfi Viktor, a VELUX Magyarország Kft. egyik alkalmazottja:

„Az volt a legérdekesebb számomra az oktatáson, hogy a biztonságot helyezték az első helyre, és hogy a minőséget és a mennyiséget is megelőzte a biztonság kérdésköre. A dolgozók gondolkodásmódjának megváltoztatásával tehet ezért legtöbbet a vállalat. Ez azért fontos, mert a mi érdekünk is, hogy biztonságban legyünk. Én és a többi munkatársam azzal tudunk hozzájárulni a biztonságosabb környezethez, ha állandóan figyelünk egymásra, még akkor is, ha nincsen felügyelet mellettünk. Ha olyan dolgot látok, amit a munkatársam rosszul csinál, vagy valamit nem vesz észre és bajba sodorhatja magát, akkor figyelmeztetem. A jövőben még jobban oda fogok figyelni a többiekre is.”

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója:

„Hisszük, hogy a biztonságba befektetett idő jelentős üzleti előnnyel is jár. A kollégáink jóléte és közhangulata javul, a balesetek elkerülésének köszönhetően a munkavégzés színvonala is nő. Különböző kutatások és elemzések bizonyították, hogy a sérüléses esetek száma és a működési hatékonyság között szoros összefüggés van. Magas baleseti gyakoriság alacsonyabb, míg az alacsony baleseti gyakorisági ráta magasabb termelékenységet eredményez.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

A VELUX Cégcsoport jelentése társadalmi felelősségvállalásáról 2012-ben

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2012-ben a VELUX márka immáron ötödik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára. Harmadik alkalommal kapta meg a VELUX márka a Superbrands díjat idén, amely a fogyasztók felé nyújtott kiemelkedő teljesítményét példázza.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr