rss
Csúszásmentes útburkolat Tatabányán a Generalitól

Csúszásmentes útburkolat Tatabányán a Generalitól

Egy új, innovatív technológián alapuló csúszásgátló burkolattal bevont útszakaszt adott át még az iskolakezdés előtt a Generali a Biztonságért Alapítvány Tatabányán. A magyar szabadalmi oltalom alatt álló ún. LIVING ROAD útfelület vészfékezés esetén akár 50%-kal csökkenti a féktávolságot, felületi érdességének és színskálájának köszönhetően pedig 70%-kal jobban észlelhetővé teszi a bevont útszakaszokat. A tatabányai beruházást követően további helyszíneken is finanszírozza az alapítvány ennek az egyenként több mint 2 millió forint értékű új technológiának a telepítését.

Kulcsinformációk

  • Csúszásgátló útburkolatot adott át a Generali a Biztonságért Alapítvány Tatabányán egy óvoda és iskola mellett húzódó útszakaszon.
  • A LIVING ROAD elnevezésű magas súrlódású útburkolat növeli az úttesten átkelők biztonságát azáltal, hogy a zebra előtt végrehajtott vészfékezés során a féktávolságot akár felére csökkentheti, valamint a sofőrök számára 70 százalékkal jobban észlelhető.
  • Tatabányát követően Nyíregyházán, Szolnokon és Budapesten is finanszírozza majd az Alapítvány több egyenként 2 millió forintos költséggel kiépíthető burkolat telepítését.
  • A helyszíneket az Alapítvány és az adott önkormányzat és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság szakmai javaslatára választotta ki a helyi baleseti statisztikákat figyelembe véve.

Idézetek

Paál Zoltán, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja:

„A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt céljai közé tartozik az egészséges életmód, a közlekedésbiztonság illetve a vagyonbiztonság védelme. A 2011 évi baleseti statisztikák szerint 788 gázolás történt gyalogátkelő helyen, melyből 20 halálos áldozatot is követelt. Az ilyen balesetek elkerülése érdekében támogatjuk idén az ország több pontján csúszásmentes útfelületek megépítését. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel hozzájárulhatunk a jövő generációjának biztonságához és sikerül felhívnunk a figyelmet a szabályos, körültekintő közlekedés fontosságára.”

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere:

„Az önkormányzat mindig nagy figyelmet fordított városunk közlekedésbiztonságának javítására, ezért szívesen adunk teret azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek ennek jobbítását célozzák. Különösen fontosnak tartjuk a gyermekek, a fiatalok közlekedési ismereteinek bővítését, s ez kiemelt szerepet kap az óvodai nevelésben és az iskolai oktatásban is. Közösségi rendezvényeinken szinte elmaradhatatlanok az ezzel kapcsolatos kerékpáros ügyességi versenyek, játékos vetélkedők. Örülünk annak, hogy a mostani projekt révén egy biztonságosabb gyalogátkelőhely létesült városunkban.”

Eredeti sajtóközlemény

Csúszásmentes útburkolat Tatabányán a Generalitól

Fotók

 

Videó

 Kapcsolódó tartalmak

A Generali Biztosító Facebook oldala

A Generali a Biztonságért Alapítvány honlapja

A Generali Biztosító honlapja

A LIVING ROAD honlapja

Céginformációk

A Generali-Providencia Biztosító Magyarország második legnagyobb biztosítótársasága, amely több mint 1,2 millió ügyfelet szolgál ki. A Generali-Providencia a 14 közép-kelet európai országban működő Generali PPF Holding B. V. tagja. Leányvállalatai révén a Generali PPF Holding 15 milliárd euró értékű vagyont kezel és a régióban több mint 13 millió ügyfelet szolgál ki. A Generali PPF Holding Hollandiában bejegyzett, prágai szervezeti központtal rendelkező vegyesvállalat, melynek tulajdonosa az Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%).


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr