rss
Ismét dugók várhatók szeptembertől

Ismét dugók várhatók szeptembertől

A szeptemberi iskolakezdési szezon, a nyári szabadságok vége minden évben megterheli a közlekedést, jelentős torlódásokat okozva az utakon. A dugók kialakulása sok tényezőtől függ, köztük a vezetési stílustól, az útviszonyoktól és az adott napszaktól. A forgalmi adatok elemzésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. szerint az őszi dugószezon elkerülhetetlen, de az eddigi tapasztalatok alapján októberre helyreáll a közlekedés.

Kulcsinformációk

  • Szeptemberben véget érnek a nyári szabadságok, ami közlekedési szempontból azt eredményezi, hogy az addig szellős belvárosi utcák újra megtelnek reggelente munkába, iskolába igyekvő autósokkal. Ez jelentősen megnöveli a közlekedési dugók kialakulásának esélyét.
  • A sofőrök vezetői stílusa nagyban befolyásolja a dugók kialakulását. Ezért a reggeli forgalomban érdemes kerülni a gyakori sávváltást, a hirtelen fékezéseket és a szabálytalan parkolást. Fontos, hogy elindulás előtt tájékozódjunk az optimális útvonalról és a forgalmi helyzetről, így elkerülhetőek a zsúfolt, torlódásra hajlamos útszakaszok.
  • A szeptemberi csúcsforgalmat kis mértékben ellensúlyozhatja a magas üzemanyagár, amely a tavalyi adatokhoz képest idén 16 százalékkal emelkedett.
  • A megváltozott forgalmi helyzet várhatóan októberre áll helyre.

Az eredeti sajtóközlemény

Ismét dugók várhatók szeptembertől

VideóIdézet

Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic Kft. szakértője

“Vállalatunk a WebEye telematikai rendszer segítségével gyűjti és elemzi a mindenkori hazai közlekedési adatokat. Megfigyeléseink szerint a dugók kialakulását több tényező befolyásolja, ezek egyike a vezetői stílus. Sok esetben például csak azért alakul ki torlódás, mert a sofőrök nem elég körültekintőek az utakon, és hibás döntéseket hoznak, illetve nem informálódnak kellőképpen elindulás előtt.”

“Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy idén is várhatóak nagy dugók a szeptemberi iskolakezdés környékén. Ilyenkor általában szükség van néhány hétre, amíg a sofőrök hozzászoknak a megváltozott körülményekhez, és ismét kialakítják a napi közlekedési rutint. Így előreláthatólag októberre a forgalom is vissza fog állni a rendes kerékvágásba.”

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország Kft. honlapja

A Best Way Traffic Kft. honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: www.webeye.eu

Best Way Traffic Kft.

A Best Way Traffic Kft. azzal a céllal alakult, hogy a budapesti és a bekötő utakat rendszerint használó autósok számára megteremtse a legjobb választás lehetőségét forgalomsűrűség szempontjából, egy webalapú szolgáltatással. Több éves fejlesztésük eredményeként, egy jól működő, felhasználóbarát valós idejű dugófigyelő rendszert alakítottak ki, amely mind a nagyobb logisztikai cégek, mind pedig a kis- és nagyvállalatok, illetve a lakosság számára hasznos adatokkal szolgál. A Best Way a közlekedésinformatikai megoldásaival Európa 14 országában jelenlevő, magyar tulajdonú Lambda-Com Csoport tagja.

Bővebb információ: www.bestway.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr