rss
Több mint 200 millió forint kerül a hazai szociális ellátórendszerbe a Segélyszervezeten keresztül

Több mint 200 millió forint kerül a hazai szociális ellátórendszerbe a Segélyszervezeten keresztül

Egyenként több millió forint támogatásban részesülhetnek hazai civil és egyházi szervezetek a DanChurchAid közreműködésével és a VELUX Alapítványok támogatásával megvalósuló Ökumenikus Segélyszervezet – TANDEM Fejlesztési Alap című pályázaton keresztül. A vissza nem térítendő támogatás a családok átmeneti otthonaiban végzett munkához, a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítéséhez kíván forrást teremteni új szolgáltatások kialakításával, melyek megoldást nyújthatnak a jelenlegi ellátórendszer hiányosságaira. A 2012-2015 között futó pályázati program három fordulójában összesen több mint 200 millió forinttal támogatja a magyarországi szociális szektort.

Kulcsinformációk

  • Egyenként több millió forint támogatásban részesülhetnek hazai civil és egyházi szervezetek a DanChurchAid közreműködésével és a VELUX Alapítványok támogatásával megvalósuló Ökumenikus Segélyszervezet – TANDEM Fejlesztési Alap című pályázaton keresztül.
  • A Segélyszervezet nagyszabású, rászoruló magyar családokat támogató projektjeit több mint félmilliárd forinttal segítette a VELUX Alapítványok az utóbbi években.
  • A vissza nem térítendő támogatás a családok átmeneti otthonaiban végzett munkához, a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítéséhez kíván forrást teremteni új szolgáltatások kialakításával, melyek megoldást nyújthatnak a jelenlegi ellátórendszer hiányosságaira.
  • A 2012-2015 között futó pályázati program három fordulójában összesen több mint 200 millió forinttal támogatja a magyarországi szociális szektort.

Eredeti közlemény

Több mint 200 millió forint kerül a hazai szociális ellátórendszerbe a Segélyszervezeten keresztül

Idézetek

Budai Henrietta, a VELUX Magyarország Kft. sajtókapcsolatokért felelős munkatársa:

„A Magyarországon ezer embert foglalkoztató VELUX Magyarország Kft. számára fontos, hogy a cég alapítója által létrehozott VELUX Alapítványokon keresztül segítse a társadalmat is azon országokban, amelyek piacán üzleti jelleggel jelen van.”

„A támogató alapítvány döntéshozatalában a legnagyobb hangsúlyt azoknak a társadalmi távlatokat felmutató közép- és kelet-európai céloknak a támogatása kapta, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok életkörülményeinek, jövőbeni lehetőségeinek jobbá tételére törekszenek.”

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója:

„A segélyszervezet új programjának fantázianevét szimbolizáló tandem bicikli egyik ülésén a segélyszervezet ül, de a másik ülésre a következő három évben mintegy 60 szervezetet várunk partnerül, akik egyenként 2-4 millió forint pályázati támogatásban részesülhetnek.”

Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet módszertani vezetője:

„A három család átmeneti otthonát is működtető Ökumenikus Segélyszervezetnek első ízben van lehetősége arra, hogy ilyen nagy mértékben segítse a hasonló intézményeket fenntartó szervezeteket, rajtuk keresztül pedig több száz rászoruló családot. E szerepkörnek pedig magas fokú szakmai felkészültség és az évtizedes tapasztalat az alapja.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

Az Ökumenikus Segélyszervezet honlapja

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2012-ben a VELUX márka immáron ötödik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára. Harmadik alkalommal kapta meg a VELUX márka a Superbrands díjat idén, amely a fogyasztók felé nyújtott kiemelkedő teljesítményét példázza.

A VELUX Cégcsoportról
A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr