rss
Közös megállapodással – Túlmutat a Munka Törvénykönyvén a Dreher Sörgyárak megújított kollektív szerződése

Közös megállapodással – Túlmutat a Munka Törvénykönyvén a Dreher Sörgyárak megújított kollektív szerződése

 • 8 aug, 2012
 •  

A Munka Törvénykönyvében meghatározottnál hosszabb felmondási idő, kedvezőbb műszakpótlékok, teljesítményarányos kompenzációs rendszer, munkaidő-keretes foglalkoztatás – mások mellett ezeket az elemeket is szabályozza a Dreher Sörgyárak Zrt. napokban aláírt megújított Kollektív Szerződése, mellyel mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal elégedett.

Kulcsüzenetek

 • A napokban zárult le a Dreher Sörgyáraknál az új Kollektív Szerződés tárgyalás sorozata.
 • A 1999 óta érvényben lévő szerződés újratárgyalását a Sörgyár vezetősége kezdeményezte.
 • A megállapodás célja, hogy közös erővel a megváltozott piaci és gyártási feltételekhez, valamint a munkavállalói igényekhez igazítsák a szerződést.
 • Az új kollektív szerződéssel mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal elégedett.
 • A szerződés egyes esetekben túlmutat a Munka Törvénykönyvében meghatározottnál is.
  • Többek között a munkavállalói jogok gyakorlása terén, a felmondás és végkielégítés mértékét illetően, a jubileumi és nyugdíjazási jutalmak megemelésében, a munka díjazásával kapcsolatos szabályok, valamint a munkaidő-keretes foglalkoztatás garanciáit illetően.

Idézetek

Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak vállalatfejlesztési igazgatója:

 • Mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalról fontos vívmánynak tartjuk, hogy bevezetésre kerül egy minden dolgozóra kiterjedő teljesítményarányos mozgóbérrendszer. Így kollégáink valóban érzik majd a jó teljesítmény jutalmát, mely hisszük, hogy a vállalati teljesítményt is továbbfejleszti.
 • “Hisszük azt, hogy az új kollektív szerződés jól tükrözi a Dreher Sörgyárak és az itt dolgozó kollégák legfontosabb elvárásait és hosszú időn keresztül lesz képes erősíteni a piaci sikereinket.”

Sáray Attila, a Dreher Sörgyárak dolgozóit tömörítő szakszervezet elnöke:

 • Cégünk vezetősége az idén áprilisban kezdeményezte, hogy a július 1-jétől hatályba lépő új munkatörvényeknek megfelelő kollektív szerződést léptessünk életbe és ezzel egyidejűleg tárgyaljunk a bérekről és béren kívüli juttatásokról. Példaértékűnek tartjuk a tárgyalások menetét, lefolyását és a vezetés konstruktív, támogató hozzáállását.

Eredeti sajtóközlemény

Közös megállapodással – Túlmutat a Munka Törvénykönyvén a Dreher Sörgyárak megújított kollektív szerződése

Fotók

(A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Kapcsolódó tartalom

A Dreher Sörgyárak Zrt. honlapja

Céginformáció

A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/AIDS mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr