rss
Jogvitákban is sokat segíthet a GPS

Jogvitákban is sokat segíthet a GPS

A technológiai vívmányok egyre jelentősebb szerepet töltenek be mindennapi életünkben. A technikai újdonságok
felhasználási területe folyamatosan bővül, így már a jogvitákban és bizonyítási eljárásokban is számtalan modern, néhány évtizede még ismeretlen eszköz játszik fontos szerepet. A járművekbe szerelt GPS rendszerek, melyek alapvetően a tájékozódás megkönnyítésére és az útvonalak hatékony megtervezésére szolgálnak, jól illeszkednek ebbe a sorba. A WebEye Magyarország szakértőinek tapasztalata is azt mutatja, nemzetközi viszonylatban számos vitás ügyben már a hatóságok is elfogadják a pontos telematikai adatokat.

Kulcsinformációk

  • A megfelelő GPS rendszerek segítségével napokkal később is percre pontosan visszakereshetőek olyan gépjárművet érintő információk, mint az útvonal, a megtett út hossza és ez alapján a fogyasztás, balesetek-büntetések esetében pedig egy adott időpontban elért sebesség.
  • A biztosítási ügyekben is egyre többször használják a GPS adatokat, ráadásul a különösen nagy értékű szállítmányok esetében előfordul, hogy a biztosítók feltételként szabják meg a telematikai rendszerek beszerelését.
  • Egy komolyabb balesetnél a sofőr felelőssége is pontosan megállapítható, vagy éppen kizárható a GPS adatoknak köszönhetően, ami lényegesen meggyorsítja és leegyszerűsíti az eljárásokat.
  • A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fuvarvállalatok, és a sofőrök érdekeit egyszerre védik ezek a rendszerek, és feltehetően a jövőben nemzetközi és hazai szinten is egyre több jogvitát dönthetnek el a modern GPS eszközök.

Az eredeti sajtóközlemény

Jogvitákban is sokat segíthet a GPS

VideóFotó

Bagossy Tamás

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország üzletágvezetője

„Volt olyan esetünk, amikor külföldön jelentős gyorshajtás miatt őrizetbe vettek egy sofőrt, ugyanakkor a GPS adatokból pontosan megállapítható volt, hogy csupán minimális mértékű volt a sebességtúllépés. Egyértelmű volt, hogy a hibát az ottani hatóságok követték el, elfogadták az adatainkat, a sofőrt pedig szabadon engedték. Meggyőződésem, hogy a GPS rendszerek jogvitákban történő felhasználása a hazai gyakorlatban is egyre elterjedtebbé válhat, a nemzetközi trendek legalábbis erre engednek következtetni.”

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország Kft. honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: www.webeye.eu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr