rss
Az Esterházy Madonna a fertődi Esterházy kastélyban a VELUX Magyarország Kft. támogatásával

Az Esterházy Madonna a fertődi Esterházy kastélyban a VELUX Magyarország Kft. támogatásával

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban fes­tett Esterházy Madonnáját ma a budapesti Szépművészeti Múzeum őrzi. A festményt az idei Múzeumok Éjszakáján – június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Es­terházy-kastélyban is megtekinthetik a látogatók, a fertődi székhelyű VELUX Magyar­ország Kft. támogatásával.

Kulcsinformációk

  • A fertődi Esterházy-kastély fenntartója, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a Fertődön, valamint Fertőszentmiklóson több mint 100 ezer négyzetméteres gyártóbázissal rendelkező VELUX Magyarország Kft. 2012. május elején írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a vállalat szponzorálja az Esterházy Madonna kiállítását a kastély dísztermében.
  • A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a vállalat között aláírt megállapodás legfontosabb eleme a Raffaello-remekmű kiállítása, a felek döntést hoztak továbbá a VELUX–Esterházy Tudásakadémia létrehozásáról is, amelynek keretében a kastély szakemberei több alkalommal tartanak művészeti előadásokat, foglalkozásokat a VELUX Magyarország Kft. munkatársai és családtagjaik számára.
  • A VELUX Magyarország Kft. több területen kiemelten kezeli a helyi közösségek támogatását. A cégcsoport Dolgozói Alapítványán keresztül 2012-ben támogatást nyújtott például a Fertődi Fiatalok Egyesületének díjugrató akadálypark kialakításához, a hegykői közösségi ház burkolati felújításához vagy az agyagosszergényi közösségi ház berendezéséhez.
  • A cégcsoportot tömörítő VKR Holding alapítványai (VELUX Alapítványok) szintén igen aktívak Magyarországon. Az első támogatások egyike 2001-ben éppen az Esterházy-kastély kápolnájának teljes rekonstrukcióját célozta 72 millió forint összegű adománnyal.

Az eredeti sajtóközlemény

Az Esterházy Madonna a fertődi Esterházy kastélyban a VELUX Magyarország Kft. támogatásával

Fotók

Idézetek

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója:

Az együttműködésnek köszönhetően ezer dolgozónk számára itt, helyben nyílik lehetőség arra, hogy a lakóhelyükhöz kötődő világhírű alkotást megtekinthessék. Örömmel tettünk ele­get a támogatási felkérésnek, hiszen így nemcsak a dolgozóinknak, hanem családjuknak, bará­taiknak és a térség minden lakójának is páratlan kulturális élményt szerezhetünk.”

Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vezetője:

Szinte természetes szövetségesként tekintettünk a VELUX Magyarország Kft.-re ennek a különleges kulturális eseménynek a megszervezésében, mivel a cégcsoport és a kastély együttműködése évtizedes múltra tekint vissza. A VELUX Alapítványok már 2001-ben támogatást nyújtottak az Esterházy-kastély kápolnájának megújításához.”

Kapcsolódó tartalmak

Az Esterházy-kastély honlapja

A Múzeumok Éjszakája programjairól

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttér-információk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – A harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr