rss
Újjáéledőben a kockázatitőke-befektetői bizalom a közép-európai régióban

Újjáéledőben a kockázatitőke-befektetői bizalom a közép-európai régióban

A közép-európai kockázatitőke-befektetők régióba vetett bizalma az elmúlt fél év során fokozatosan visszatért, ami pozitív fordulatot jelent a 2011 őszére jellemző rekordmértékű bizalomvesztéshez képest. Ez a Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Index friss felmérésének legfontosabb eredménye. A felmérés megállapításait a felvásárlások számának régiónkban tapasztalt növekedése is alátámasztja.

Kulcsinformációk

  • A Deloitte kockázatitőke-befektetői bizalmi indexe a 2011. októberi, eddig mért második legalacsonyabb értékről (70) felfelé mozdult (101), és meredek növekedést mutat.
  • A felmérés szerint a kockázatitőke-befeketetői bizalom fokozatosan tér vissza a régióba.
  • A válaszadók 24 százaléka a következő hat hónapban a gazdasági feltételek javulását, 29 százalékuk pedig a kockázatitőke-piac fellendülését várja.
  • A Deloitte felmérésében résztvevő válaszadók 59 százaléka véli úgy, hogy 2012 nyarán ideje nagy részét várhatóan új befektetések kihelyezésére fogja fordítani.

Az eredeti sajtóközlemény

Újjáéledőben a kockázatitőke-befektetői bizalom a közép-európai régióban

Fotó

Seres Béla

Idézet

Seres Béla, a Deloitte közép-európai pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere
“Bármit is rejtsen a jövő Közép-Európa gazdaságai számára, az élénkülő befektetői aktivitás annak a jele, hogy a térség kockázati és magántőke-befektetői megértik és elfogadják a nehezebb gazdálkodási feltételeket és továbbra is keresik az általános üzleti környezet ellenében is sikeres, növekvő vállalatokat, befektetési lehetőségeket a térségben.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási  és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködõ ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 182 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülõ jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr