rss
986 építészhallgató csoport nyújtott be pályamunkát a 30 000 euró összdíjazású Nemzetközi VELUX-díjra

986 építészhallgató csoport nyújtott be pályamunkát a 30 000 euró összdíjazású Nemzetközi VELUX-díjra

Május elejéig küldhették be pályaműveiket az építészhallgatók a Nemzetközi VELUX-díj 2012-es pályázatára, melyet 2004 óta kétévente hirdet meg a VELUX Cégcsoport. A téma állandó, mely „a jövő fényforrása”. Összesen 986 munka érkezett be 59 országból. Az eredményhirdetés ősszel lesz a portugáliai Portóban.

Kulcsinformációk

  • A beérkezett pályaműveket nemzetközileg elismert szakemberekből álló zsűri bírálja el, tagjai között olyan neves személyekkel, mint Alvaro Siza, portugál építész, Brigitte Shim, kanadai tervező és építész.
  • A zsűri júniusban, Koppenhágában ül össze döntéshozatalra, ahol várhatóan az első három helyezett pályamű mellett nyolc-tíz dicséretben részesülő alkotás is kihirdetésre kerül 2012 októberében a portói díjátadó eseményen.
  • A benyújtott projektek száma az első Nemzetközi VELUX-díj óta folyamatosan növekszik: 2004-ben 258 pályamű érkezett be, 2010-ben 673, 2012-ben pedig már 986.
  • A magyar diákok már két alkalommal is sikert arattak a pályázat történetében. 2004-ben Bujdosó Ildikó és Attila közös munkája kapott elismerést, míg 2008-ban Kántor Lilla és Hajdú Anikó „Fénycsapdák” című pályaműve részesült a Hani Rashid által vezetett zsűri dicséretében.

Az eredeti sajtóközlemény

986 építészhallgató csoport nyújtott be pályamunkát a 30 000 euró összdíjazású Nemzetközi VELUX-díjra

Fotók

Videók


Idézetek

Tornóczky Mónika, a VELUX Magyarország Kft. építésze
„Örömmel látjuk az elsöprő érdeklődést a természetes fény alkalmazása iránt az építészetben. A beérkező pályamunkák száma és a résztvevő felsőoktatási intézmények száma is évről-évre növekszik. Jó látni, hogy az általunk képviselt eszme sok fiatalt foglalkoztat, és gondolataikat megosztják velünk a pályázat keretein belül. Nagyon szurkolunk a magyar diákoknak, hiszen az elmúlt évek során is sok hazai siker született a nemzetközi megmérettetésen!”

Alvaro Siza, portugál építész
„A természetes fény nagyon gazdag, meghatározó eleme az építészetnek. Kíváncsian várom, hogy lássam, a Nemzetközi VELUX-díjra beküldött hallgatói pályázatok hogyan dolgozták fel a fény és az építészet kapcsolatának témáját. Érdeklődéssel figyelem, milyen kutatások születnek a természetes fény felhasználási lehetőségeiről. Nem kliséket vagy öncélú elképzeléseket várok, hanem eredeti gondolatokat és megvalósítható megoldásokat.”

Kapcsolódó tartalmak

30.000 euró összdíjazású nemzetközi pályázat építészhallgatóknak – már negyedszer

Dél-koreai diákcsapat kapta az építészhallgatóknak szóló Nemzetközi VELUX Díj 8.000 eurós fődíját

A Nemzetközi VELUX Díj honlapja (angol nyelvű)

A Nemzetközi VELUX Díj Facebook oldala (angol nyelvű)

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttér-információk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – A harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr