rss
Hogyan válasszunk vércukormérőt?

Hogyan válasszunk vércukormérőt?

Az eszköz vércseppigénye, a mérési idő, valamint a készülék mérete és kezelhetőségének egyszerűsége mellett a legalapvetőbb elvárás az otthon használatos vércukormérőkkel szemben a mérés pontossága – válaszolja meg röviden Dr. Hosszúfalusi Nóra, diabetológus a címben feltett kérdést. Tíz, de akár öt évvel ezelőtt is elképzelhetetlen volt, hogy a cukorbetegek az otthoni önellenőrzés során a ma használatos készülékekhez szükséges vérmennyiségből, ennyire pontos és megbízható adatokat kapjanak – teszi hozzá a szakértő.

Kulcsinformációk

  • A minél tökéletesebb anyagcsere-egyensúly eléréséhez fontos, hogy a cukorbetegek naponta többször, akár négyszer-hatszor is ellenőrizzék vércukorszintjüket, így hatékonyabban kezelhető a betegség, a szövődmények kockázata pedig csökkenthető.
  • Ebben segítik a betegeket a könnyen kezelhető modern diagnosztikai eszközök, melyek rengeteget fejlődtek az elmúlt évtizedben. Ma már van olyan készülék, amely klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesz lehetővé az otthoni önellenőrzés során.
  • A készülék kiválasztásakor általános elvárásnak tekinthető a minimális vércseppigény, a praktikus méret, az egyszerű kezelhetőség és a rövid mérési idő, de fontos szempont a gyengébben látók számára a minél nagyobb kijelző, vagy az is, hogy hány mért adatot képes tárolni az eszköz.
  • A modern vércukormérők további jó tulajdonsága a régebbi modellekhez képest, hogy hidegben és kánikula idején is végezhető velük pontos mérés, míg korábban csak szobahőmérsékleten működtek megfelelően.

Eredeti közlemény

Hogyan válasszunk vércukormérőt?

Infografika

Új korszak a vércukormérésben

VideóIdézetek

Erős Antónia, a Tartsd a szintet! oldal védnöke
“Az első készülékem csíkja kis túlzással még majdnem akkora volt, mint egy gyufásdoboz. Akkor is komolyan vettem a rendszeres mérést, így szerintem “rekordfogyasztó” voltam csíkokból, naponta 6-8-szor mértem, mert nagyon figyeltem az értékekre. Csodálatos a fejlődés, amit a készülékek területén tapasztalok. Gyorsabbak, még pontosabbak, kisebbek, és nagyon trendik. Sokszor azt hiszik, hogy valamilyen okostelefont használok, pedig csak a vércukormérőmet veszem elő.”

Dr. Hosszúfalusi Nóra, diabetológus
“Az otthoni vércukormérés forradalmian megújult az elmúlt években, a fejlődés mértékét leginkább a mobiltelefonok piacán megfigyelhető újításokkal lehet összevetni. Míg alig öt éve 5-10 mikroliter volt a minimális vérmennyiség, amely még pontos mérést biztosított a betegnek, ma a jobb készülékek esetében ehhez csupán 0,6-0,8 mikroliter vér szükséges. A mérési idő, amely azt jelzi, hogy mennyi idő telik el a vérminta készülékbe juttatásától az eredmény leolvasásáig, szintén harmadára (kb. 5 másodpercre) csökkent a fejlesztéseknek köszönhetően.”

Kapcsolódó linkek

A Tartsd a szintet! Facebook oldal

Háttérinformáció

A Tartsd a szintet! oldal egy össztársadalmi problémára, a cukorbetegségre kívánja felhívni a figyelmet, a cukorbetegekért jött létre.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr