rss
Friss diplomások szakmai karrierjét támogatja a VELUX Cégcsoport nemzetközi LUMOS programja, melyben magyar gyakornok is részt vesz

Friss diplomások szakmai karrierjét támogatja a VELUX Cégcsoport nemzetközi LUMOS programja, melyben magyar gyakornok is részt vesz

Évente 12 tehetséges, frissen diplomázott fiatal kap lehetőséget az építőanyag-gyártó iparág egyik legnevesebb szereplőjétől, a VELUX Cégcsoporttól, hogy vállalatainál kezdjék el szakmai pályafutásukat. A nemzetközi LUMOS programban 2012-től egy magyar mérnök fiatalember is részt vesz. A VELUX Magyarország Kft. büszke arra, hogy tehetséges fiatalok első munkahelye lehet, és karrierépítési lehetőség biztosításával támogathatja a magyar pályakezdőket.

Kulcsinformációk

  • 2008 óta Európa több országában öltött aggasztó méreteket a fiatal munkanélküliek aránya, többek között Magyarországon is: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elmúlt évben tíz százalék fölé emelkedett az arányuk a munkanélküliek körében.
  • Az  építőanyag-gyártó iparág egyik legnevesebb szereplője, a VELUX Cégcsoport a VELUX Lumos elnevezésű nemzetközi program keretein belül évente 12 tehetséges pályakezdőnek biztosít elhelyezkedési és továbbképzési lehetőséget.
  • 2012-től egy magyar mérnök pályakezdő, Jenővári Ádám, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt hallgatója is részt vesz a nemzetközi LUMOS programban.
  • A 18 hónapos program során a cégcsoport három különböző vállalatánál szereznek majd tapasztalatokat a résztvevők és legalább fél évet külföldön töltenek.
  • A Cégcsoport életében kiemelt szerepet kap a társadalom értékeinek figyelembe vétele és támogatása, ezért is tartja fontosnak, hogy hozzájáruljon a pályakezdők hosszú távú érvényesüléséhez.

Eredeti közlemény

Friss diplomások szakmai karrierjét támogatja a VELUX Cégcsoport nemzetközi LUMOS programja, melyben magyar gyakornok is részt vesz

Idézetek

Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója:

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy inspiráló, motiváló programot hozzunk létre, ahol a résztvevők értékes gyakorlati tudással bővíthetik szakmai ismereteiket. A LUMOS program karrierlehetőséget kínál a technológia, a termelés és az értékesítés területein egyaránt. A VELUX Cégcsoport fejlesztéseinek fókuszában a fenntartható életmód és ezzel összhangban álló munkavégzés áll, amely szemléletre a gyakornokokat is ösztönözzük. A küldetésnek többek között része az energiahatékony megoldások megismerése, valamint újabb megoldások kutatásában való részvétel. Jenővári Ádám már aktív részese ennek a folyamatnak.”

Jenővári Ádám, a VELUX LUMOS program résztvevője:

„A BME-n végeztem környezetmérnökként. A VELUX Magyarország Kft. felhívásával egy álláskereső portálon találkoztam. Azért akadt meg a szemem a hirdetésen, mert szerettem volna olyan vállalatnál elhelyezkedni, ahol egyszerre nyílik lehetőségem a szakmai és a gyakorlati tudásom fejlesztésére, illetve kamatoztatására. Négyfordulós felvételi után jutottam el oda, hogy 2012 februárjában elkezdhettem a LUMOS programot. Olyan feladatokat kapok, melyek által rövid időn belül vezetői és nemzetközi gyakorlatot tudok szerezni, mert a program alapkoncepciója a vezetői utánpótláson alapszik. Bízom benne, hogy a program ideje alatt szakmai fejlődést meggyorsítva, az egyetemi tanulmányaim mellé egy koncentráltabb elméleti és gyakorlati tudást szerzek.”

„A VELUX Magyarország Kft. az első munkahelyem, így pályakezdőként elsősorban a munkavállalással ismerkedem. A program elején a gyakornoki csapat részt vett egy egyhetes dániai képzésen, amely során többek közt megismerkedtünk a vezetőkkel, a mentorainkkal, a VELUX Cégcsoport történelmével és hátterével, előadásokat hallgattunk, csapatépítésen és vezetőképzésen vettünk részt. Nemzetközi szinten nyílik lehetőség szakmai tudásra szert tenni egy világszerte elismert cégnél, ami pályakezdőként nagy előny.”

„A környezetmérnöki végzettségemből adódóan a gondolkodásom komoly részét képezi a fenntartható életvitel és az energiahatékonyság. Eddigi tapasztalataim alapján azt látom, hogy a VELUX Cégcsoporton belül erős a fenntartható gondolkodásmód, kiemelt helyen kezelik a környezetvédelmi és a munkavédelmi kérdéseket. Ezt tükrözi az is, hogy a fertődi gyáregységben megújuló energiaforrásokból biztosítják a meleg vizet és a fűtést, csak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokkal dolgozunk, valamint többek között napkollektor gyártással is foglalkozik a vállalat.”

Fényképek

Videó

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttér-információk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr