rss
Minden 10. baleset a túlvezetés miatt következik be

Minden 10. baleset a túlvezetés miatt következik be

Magyarországon minden tizedik baleset fáradtság vagy elalvás miatt következett be, ezek 9%-át a teherautósok okozták a 2011-es statisztikai adatok szerint. A balesetek háttérében gyakran a túlvezetés okozta kimerültség és a koncentráció csökkenése áll. A tehergépjárművek sofőrjeinek vezetési idejét jogszabály korlátozza, és a teljes ellátási lánc együttes felelősségének elvéről rendelkezik. A WebEye Magyarország szerint néhány szempont figyelembe vételével meg lehet szüntetni a túlvezetést, így biztonságosabbá válnának az utak és jelentős büntetési költségeket spórolnának meg a vállalatok.

Kulcsinformációk

  • Számos oka lehet a vezetési idő túllépésének. Előfordulhat, hogy a fáradt sofőr nem veszi észre, hogy lejárt a vezetési ideje, vagy éppen nem tud megállni az adott útszakaszon.
  • A sofőrök szabálytalanságaiért a munkáltatót is felelősség terheli. A mindenkori szabályozás elismeri a teljes szállítási lánc együttes felelősségének elvét.
  • A fuvarfeladatok és az útvonalak optimális tervezésével és a sofőrök továbbképzésével megelőzhető a túlvezetés.
  • Egy fejlett GPS alapú telematikai rendszer sofőrökre lebontva automatikusan figyeli a vezetési időt, méri és rögzíti is az adatokat. Emellett aktuális közlekedési információkkal hatékonyan segíti a megbízások megszervezését és lebonyolítását.

Az eredeti sajtóközlemény

Kapcsolódó tartalmak

VideóFotó

Bagossy Tamás

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország üzletágvezetője

„Európában az ún. AETR (Accord Européen sur les Transports Routiers) egyezmény szabályozza a maximális vezetési időket és a kötelezően betartandó pihenőket napi, heti, és kétheti bontásban. Az egyezmény a szankciókról is kellő részletességgel rendelkezik, példaként érdemes megemlíteni, hogy egy másfél órás túlvezetés 400 000 forintos büntetési tételt von maga után. A vezetési és pihenőidők rögzítésére a menetíró berendezés, az úgynevezett tachográf szolgál. Ennek szigorú ellenőrzése Nyugat-Európa közútjain már hosszú évek óta bevett gyakorlat, s az utóbbi évek során hazánkban is egyre kiterjedtebb és szigorúbb ellenőrzésekkel kell számolniuk a tachográf használatára kötelezett
gépjármű-tulajdonosoknak.”

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban ketyeg WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.

Bővebb információ: www.webeye.eu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr