rss
Románia után Ukrajnában is gyárat alapít a Masterplast

Románia után Ukrajnában is gyárat alapít a Masterplast

Mintegy 1,4 millió eurós befektetéssel polisztirol lap gyárat alapít az ukrajnai Lembergben a Masterplast Nyrt., mely a közelmúltban kezdett hasonló beruházásba a romániai Sepsiszentgyörgyön. A lembergi üzem létesítésével tovább erősíti regionális piaci pozícióját a vállalat, melynek célja, hogy három éven belül az ukrán szegmens 3. legnagyobb szereplőjévé váljon.

Kulcsinformációk

  • 1,4 millió eurós befektetéssel polisztirol lap gyárat alapít az ukrajnai Lembergben a Masterplast Nyrt.
  • A vállalat a befektetés részeként két hónapon belül telephelyet vásárol magának Lembergben, ahol várhatóan 2013 tavaszán indítja meg a polisztirol alapanyagú hőszigetelő lapok – IZO-Therm – gyártását.
  • A Masterplast célja, hogy 3 éven belül az ukrán piac 3. legnagyobb szereplője legyen.

Idézet

Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója:

Ukrajnában az energiaárak megközelítik az európai átlagot, miközben a meglévő épületállomány gyengén szigetelt. A közép-európai időjárásnál hidegebb éghajlat, a folyamatosan emelkedő energiaárak és a magas népességszám jó lehetőséget teremt a Masterplast számára, hogy ezen a nagy fejlődés előtt álló piacon folytassa regionális terjeszkedését. Nem titkolt célunk, hogy 3 éven belül az ukrán piac 3. legnagyobb szereplője legyünk.”

Eredeti sajtóközlemény

Románia után Ukrajnában is gyárat alapít a Masterplast

Fotók

(A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Kapcsolódó tartalmak

A Masterplast Nyrt. honlapja

Céginformációk

A Masterplast 1997-ben alakult. Mára Kelet-Közép-Európa meghatározó építőipari szigetelőanyag-gyártó és – forgalmazó vállalata, amely 13 országban rendelkezik leányvállalattal, köztük Oroszországban, Ukrajnában és Romániában. A vállalatcsoport forgalmának túlnyomó részét a saját gyártású vagy a saját márkanév alatt bérgyártatott termékek teszik ki.

A vállalat igazgatóságát, illetve igazgatótanácsát nagy üzleti és tőkepiaci tapasztalattal rendelkező üzletemberek – Bojár Gábor, Szőnyi J. András és Dr. Gara Iván – erősítik, akik már négy éve változatlan felállásban segítik a cég működését. 2011. november 29-én a PSZÁF engedélyével és a bevezetési kérelem tőzsdei jóváhagyásával megtörtént a cég részvényeinek technikai bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére. 2012. március 21-én hatalmas érdeklődés és jelentős túljegyzés mellett a Masterplast összesen 1,1 milliárd forint friss tőkét vont be a tőkepiacról.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr