rss
„Szupercsapat” segítene lehívni hazánk 5500 milliárd forintos támogatási összegét

„Szupercsapat” segítene lehívni hazánk 5500 milliárd forintos támogatási összegét

Mintegy 5500 milliárd forint európai uniós támogatást hívhat még le Magyarország a következő 3,5 év során. Az Európai Unió Strukturális és Kohéziós Alapjaiban Magyarország számára rendelkezésére álló összeg teljes felhasználásához azonban a biztosan megtérülő, jó projektek mellett, egy, a támogatási pénzek felhasználását koordináló, felgyorsító „szupercsapat” felállítására lenne szükség – hívta fel a figyelmet Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója a BGF és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének napokban tartott szakmai rendezvényén.

Kulcsinformációk

 • Az Európai Unió kohéziós politikája volt a témája a Budapesti Gazdasági Főiskola és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által szervezett EU-Akadémia legutóbbi előadásának.
 • A rendezvényen kiderült, mintegy 5500 milliárd forintos európai uniós támogatást hívhat még le Magyarország a következő 3,5 év során.
 • Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója a beszélgetés során a rendelkezésre álló összeg hatékony lehívása érdekében egy „szupercsapat” felállítását javasolta.
 • A “szupercsapat” feladata az lenne, hogy eljuttassa a nemzetgazdaság számára a lehető legnagyobb megtérülést garantáló helyre az uniós forrásokat.
 • A rendezvényen dr. Szűcs Tamás képviseletvezető bevezető beszédében ismertette a legfrissebb Eurobarometer jelentést.
 • A jelentés átfogó képet ad arról, hogy a magyar lakosság milyen mértékben ért egyet az EU-s gazdaságélénkítő és felzárkóztatási keretstratégia egyes céljaival, mit tekint a legfontosabb támogatandó fejlesztési területeknek.

Idézetek

Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója:

 • A cél valójában az, hogy egy-egy projekt minőségi, akár regionális szinten is érzékelhető ugráshoz segítse hozzá a kedvezményezettet. Ezért tartom fontosnak az Új Széchenyi Terv napokban megjelenő beszállítói programját, amely uniós forrással támogatja, hogy a hazai vállalkozások nemzetközi színvonalú szolgáltatásokkal, importhelyettesítő termékekkel a ma is biztos piacot jelentő, multinacionális cégek beszállítóivá válhassanak.
 • A rendelkezésre álló összegek felhasználásához az intézményrendszer minden operatív pontján azonosulni kell a szolgáltatói szereppel. (…) A MAG Zrt.-nél már érzékelhető az ügyfélközpontú attitűdváltás, de más intézményeknél még gyakran ellenségként tekintenek a pályázókra. A szolgáltatói mentalitás erősítése sokat segíthetne abban, hogy a kedvezményezettek megfelelő pályázatokat tudjanak beadni. Ha erre megvan a lehetőségük, már csak minél több, a beszállítói programhoz hasonló, jól célzott pályázatra van szükség.

Eredeti sajtóközlemény

„Szupercsapat” segítene lehívni hazánk 5500 milliárd forintos támogatási összegét

Fotók

 

(A képekre kattintva a fotók letölthetők.)

Videó

 Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

A MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. honlapja

Intézményi információk

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül. Az intézmény 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete, míg 2012-ben a Nemzetközi Egyetemi Szövetséghez (IAU), az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr