rss
Első alkalommal osztották ki az élelmiszeripar szereplői között a Greennovációs Nagydíjat

Első alkalommal osztották ki az élelmiszeripar szereplői között a Greennovációs Nagydíjat

Az idén első alkalommal hirdetették meg a Greennovációs Nagydíjat, amelyre 23 pályamunka érkezett. A gyártó kategóriában az első díjat a vízfelhasználását 30 százalékkal csökkentő Dreher Sörgyárak Zrt. vihette haza a Környezettudatos vízfelhasználás – minden csepp számít! című pályázati anyagáért.

Kulcsinformációk

  • A Greennovációs Nagydíj gyártó kategóriájában első díjat nyert a Dreher Sörgyárak Zrt.
  • A Dreher Sörgyárak Zrt.  a Környezettudatos vízfelhasználás – minden csepp számít! című pályázati anyagáért kapta az elismerést.
  • A vállalat az elmúlt három évben 30 százalékkal csökkentette fajlagos vízfelhasználását.
  • Dreher Sörgyárak Zrt. 2010. január és 2011. november közötti időszakban 867 000 hl vizet takarított meg, ami közel 1600 ember éves átlagos vízfelhasználásának felel meg.

Idézetek

Fertetics Mandy, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezetője:

Miért foglalkozunk Dreher Sörgyárakként a kérdéssel? A sör 85-95%-a víz, így annak összetétele nagymértékben befolyásolja a sör ízét. A sörgyártás szinte minden egyes technológiai lépése vizet igényel – ezek a tények és a fenti számok láttán nem volt kérdés, hogy az I. FMCG Greennovációs Nagydíjért folyó küzdelemben a Dreher Sörgyárak Zrt. egyik pályázati anyaga a víztakarékossági intézkedések bemutatása köré épül.”

Kovács Tibor, a Dreher Sörgyárak regionális műszaki igazgatója:

A díj elismerés a munkatársainknak, akik nem csupán kötelezettségnek tekintik a víz- és energiamegtakarítást a gyárban, de beépítik a mindennapjaikba is ezt a szemléletet, amire különösen büszkék vagyunk.”

Eredeti sajtóközlemény

Első alkalommal osztották ki az élelmiszeripar szereplői között a Greennovációs Nagydíjat

Fotók

(A képekre duplán kattintva a fotók letölthetők.)

Kapcsolódó tartalmak

A Dreher Sörgyárak Zrt. honlapja

A Dreher Sörgyárak Zrt. Facebook oldala

A pályázati kiírás az Élelmiszer szaklap online oldalán

Céginformációk

A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet vállal helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás;A HIV/Aids mérséklésének támogatása az érintett területeken;Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr