rss
Tajvani egyetemekkel működik együtt a BGF

Tajvani egyetemekkel működik együtt a BGF

Tovább bővítette széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerét a Budapesti Gazdasági Főiskola: a napokban ugyanis három tajvani egyetemmel – a Taipei Állami Egyetemmel, a Fu Jen Katolikus Egyetemmel, valamint a Kaosiung Állami Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Egyetemmel – kötött együttműködési megállapodást. A kooperáció célja elsősorban különböző csereprogramok megvalósítása az intézmények között, közös tantervfejlesztés, kutatási együttműködések, információcsere, valamint kulturális rendezvények szervezése.

Kulcsinformációk

  • Együttműködési megállapodást kötött a tajvani Taipei Állami Egyetemmel, a Fu Jen Katolikus Egyetemmel, valamint a Kaosiung Állami Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Egyetemmel a BGF.
  • A megállapodás értelmében az intézmények közös diákcsere-programokat, tanulmányi és kutatási lehetőségeket, valamint gyakorlati képzési feladatokat biztosítanak a hallgatók számára.
  • A partnerségi program tanárok és más szakemberek oktatási célú cseréjét is lehetővé teszi, továbbá kiterjed a különböző szakmai tevékenységek, kutatások területére, a közös publikációk, szakmai anyagok cseréjének biztosítására, valamint a közös kulturális rendezvények szervezésére is.

Idézetek

Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora:

Nagy örömmel tölt el, hogy egy újabb távoli, a miénktől kulturálisan alapvetően különböző és emiatt rendkívül izgalmas ország felsőoktatási intézményeivel sikerült kapcsolatokat létesítenünk. A tajvani partnerintézmények széleskörű oktatási illetve kutatási palettával rendelkeznek, így oktatóink, hallgatóink, munkatársaink a BGF bármely karáról lehetőséget kaphatnak a közös programokban való részvételre, mellyel értékes, későbbi karrierjük során előnyt jelentő tapasztalatokat szerezhetnek. Ennek érdekében igyekeztük az együttműködések körét is a lehető legtágabban meghatározni és minél többféle tevékenységre kiterjeszteni.”

Ferkelt Balázs általános rektorhelyettes:

A Budapesti Gazdasági Főiskola Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye, jelenleg 197 külföldi partnerintézménnyel állunk kapcsolatban. Rendkívül fontosnak tartjuk a nemzetközi együttműködéseket, a közös kutatásokat, hiszen az ezekből nyert tapasztalatok révén tudjuk fenntartani versenyképességünket, illetve külföldön is piacképes diplomát biztosítani hallgatóinknak.”

Eredeti sajtóközlemény

Tajvani egyetemekkel működik együtt a BGF

Fotók

(A képekre kattintva a fotók letölthetők.)

Videó


Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

Intézményi információk

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül. Az intézmény 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete, míg 2012-ben a Nemzetközi Egyetemi Szövetséghez (IAU), az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr