rss
Szociális menedzserekkel erősödhet a nonprofit szektor

Szociális menedzserekkel erősödhet a nonprofit szektor

A szociális gazdaság működtetésében felhalmozott európai szintű tapasztalatokon alapuló képzés kidolgozásában vesz részt a Budapesti Gazdasági Főiskola. A 2010 őszén indult ARIADNE projekt utolsó szakaszába ért, az oktatási anyagot kidolgozó nemzetközi konzorcium március 29-én, Budapesten véglegesíti a képzés tartalmát. A sikeres magyarországi adaptációt követően a Főiskola feladata a képzési anyag közép-kelet-európai terjesztése lesz.

Kulcsinformációk

  • Utolsó szakaszába lépett a szociális gazdaságban dolgozó menedzserek képzését támogató ARIADNE projekt.
  • A projekt a szociális gazdaság működtetésében felhalmozott európai szintű tapasztalatokon alapuló képzési anyag kidolgozását célozza.
  • A képzés tartalmának kidolgozására létrehozott nemzetközi konzorcium március 29-én ült össze Budapesten, hogy véglegesítsék a tananyagot.
  • A Budapesti Gazdasági Főiskola kiemelt szerepet kapott a projektben: a képzés hazai adaptációja mellett a közép-kelet-európai elterjesztése is az intézmény feladata lesz.

Idézetek

Dr. Sivák József, a BGF tudományos főmunkatársa, a projekt magyarországi szakmai vezetője:

A mai partnertalálkozón véglegesítettük a hazai képzési tervet, melynek részletein – francia, belga, olasz, svájci és angol kollégáinkkal közösen – másfél éve dolgozunk. Úgy gondolom sikerült egy gyakorlatorientált, az európai és magyar tapasztalatokat egyaránt tartalmazó, a szociális gazdaságot érintő számos területet összefogó tananyagot kidolgozni. Ehhez természetesen a naprakész ismeretekkel rendelkező oktatók és kutatók munkája mellett a gyakorlati szakemberekkel folytatott folyamatos konzultáció, valamint a nonprofit szervezetek körében rendszeresen végzett kérdőíves felmérések is jelentősen hozzájárultak.”

Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora:

Az utóbbi években Európában a nonprofit szektor jelentősége felértékelődött, ami elsősorban a szociális ellátásokban megnyilvánuló erősödő szerepvállalással van kapcsolatban. Mindez arra ösztönözte az országokat, hogy keressék azokat a lehetőségeket, melyek segíthetik ezt a folyamatot. Az ARIADNE projekt is ezt a célt szolgálja, és nagy örömmel tölt el, hogy a BGF ilyen komoly részt vállalhatott ebben a munkában. Izgatottan várjuk a májusi próbaképzést és az első visszajelzéseket, melyek igazolhatják erőfeszítéseinket.”

Eredeti sajtóközlemény

Szociális menedzserekkel erősödhet a nonprofit szektor

Fotó

(A képre kattintva a fotó letölthető.)

Videó


Kapcsolódó tartalmak

A BGF honlapja

A BGF Facebook oldala

Intézményi információk

Magyarország legnagyobb, mintegy 20 ezer hallgatót képező főiskolája, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000. január elsejétől a három jogelőd intézmény – a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – összevonásával alakult meg. A jogelőd intézményekben végzettek, illetve az elmúlt években BGF-es oklevelet szerzők a hazai munkaerőpiac legelismertebb, legkeresettebb szakemberei, számosan közülük a magyar társadalom és gazdaság vezető személyiségei.
Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése az, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés és egyéb felsőfokú szakképzés szintjén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen.
A Budapesti Gazdasági Főiskola 2010 májusában a Felsőoktatási Minőségi Díj elismerésben részesült a minőségfejlesztés terén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréséül. Az intézmény 2011 júniusában tagságot kapott az Európai Egyetemek Szövetségében (EUA), mely Európa vezető felsőoktatási szervezete, míg 2012-ben a Nemzetközi Egyetemi Szövetséghez (IAU), az UNESCO felsőoktatási szervezetéhez csatlakozott.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr