rss
A vállalatok kezdik felismerni az IT-fenyegetések üzleti kockázatait

A vállalatok kezdik felismerni az IT-fenyegetések üzleti kockázatait

A hazai vállalati vezetők szemében az IT-terület legnagyobb kihívását a biztonsági kérdések jelentik az IDG Lapkiadó és a Deloitte Zrt. közelmúltban készült, közös felmérése szerint. A vállalati vezetők, illetve az IT-terület felső és középvezetői ennek megfelelően kezdik felismerni a hiányos IT-biztonságban rejlő hatalmas üzleti kockázatokat vállalkozásukra nézve.

Kulcsinformációk

  • A számítógépes bűnözői csoportok nemcsak egyre prominensebb áldozatokat ejtenek világszerte, hanem a tapasztalatok szerint a támadások száma is sűrűsödik.
  • Bár sokan érzik a fenyegetések legkritikusabb formájának a külső támadásokat (hackertámadás, vírusok), a válaszadók többsége (59%) szerint ennél is nagyobb fenyegetést jelentenek a cégen belüli, emberi tényezők.
  • A válaszadók 23 százaléka a felhőalapú rendszerekkel összefüggő biztonsági kihívások miatt teljesen elzárkózik a technológia alkalmazásától.
  • Egyre erősödő tendencia, hogy a munkavállalók saját mobil eszközeikről szeretnének hozzáférni a vállalati hálózathoz, vagy elérni a céges alkalmazásokat. Ez komoly biztonsági kihívásokat rejt magában.

Az eredeti sajtóközlemény

A vállalatok kezdik felismerni az IT-fenyegetések üzleti kockázatait

Fotó

Antal Lajos

Idézet

Antal Lajos, a Deloitte Zrt. Informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetője
“A közeljövő IT-trendjeit az fogja meghatározni, hogy a hazai vállalatok hogyan birkóznak meg az új, vagy egyre lendületesebben terjedő eszközök és technológiák (például mobileszközök, cloud-technológia) kapcsán tömegesen felmerülő biztonsági kérdésekkel.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttmûködõ ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 182 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülõ jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következõ link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr