rss
Könnyen bajba kerülhetnek az ingatlanos projekttársaságok

Könnyen bajba kerülhetnek az ingatlanos projekttársaságok

A gazdasági válság és a devizaárfolyamok extrém mozgása következtében nehéz helyzetbe kerülhetnek az ingatlanszektorban aktív projekttársaságok, ha nem fordítanak kellő figyelmet a tőkehelyzetükre. Gyakori a tartós tőkevesztés, aminek másodlagos hatásai a teljes vállalkozást maguk alá temethetik.

Kulcsinformációk

  • Az ingatlanok fejlesztésére, bérbeadására és üzemeltetésére létrehozott projekttársaságok többségének cash-flow helyzete teljesen felborult ahhoz az állapothoz képest, amelyben a hiteleiket néhány évvel ezelőtt felvették.
  • A hitelszerződésekben a projekttársaságok rendszerint számos kötelezettséget vállaltak a bankok felé, és a tapasztalatok szerint a bankok a legtöbb esetben hajlandóak is a kezdeti feltételek módosítására.
  • A tartósan fennálló tőkevesztés esetén a társaságnak a lehető leggyorsabban kell keresnie valamilyen megoldást.
  • A forint árfolyamának ingadozása sok társaságnál okozhat problémákat, mert a cégek tevékenységének eredményét tükröző beszámolókban jelentős torzításokat, nem várt hatásokat idézhet elő.

Az eredeti sajtóközlemény

Könnyen bajba kerülhetnek az ingatlanos projekttársaságok

Képek

Ember Csaba Molnár Gábor

VideóIdézetek

Dr. Ember Csaba, a Deloitte-tal együttműködő ügyvédi iroda ügyvédje
“Amennyiben a bajba került cég nem kap észbe időben, vagy a helyzet tényleges megoldása valamilyen más okból kifolyólag tovább húzódik, mint a törvényben előírt határidő, a társaság már csupán két, hitelezői szempontból sem kimondottan kedvező megoldás közül választhat.”

Molnár Gábor, a Deloitte Kft. számviteli tanácsadás üzletágának igazgatója
“A megoldást azért sem szabad halogatni, mert a tőkevesztéses helyzetben ragadt cégek bizonyos esetekben nem kaphatnak állami támogatást, vagy pályázatokon sem indulhatnak, hiszen ilyen esetekben gyakori előírás, hogy a kedvezményezett társaságoknak nyereségesen kell működniük és megfelelő saját tőkével kell rendelkezniük. “

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási  és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttmûködõ ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 182 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülõ jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következõ link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr