rss
Hogyan növelhető az üzleti bizalom?- Az első átfogó magyarországi IFRS felmérés eredményei

Hogyan növelhető az üzleti bizalom?- Az első átfogó magyarországi IFRS felmérés eredményei

Az elkövetkezendő években olyan változások várhatóak a nemzetközi számvitel szabályaiban, amelyek jelentős energiát és időráfordítást követelnek meg a standardokat alkalmazó hazai cégektől. Az IFRS alkalmazása a várható feladatok ellenére is hatékony eszköz lehet az általános üzleti bizalom növelésében – a Deloitte Kft. legfrissebb felmérésében a nemzetközi számviteli standardok magyarországi alkalmazását vizsgálta.

Kulcsinformációk

  • A nemzetközi standardok szerinti beszámolót készítő vállalatok a külföldi partnerek és befektetők számára vonzóbbak lehetnek, hiszen a nemzetközileg is összehasonlítható, transzparens beszámolók révén időben felismerhetőek és kezelhetőek a befektetésben rejlő potenciális üzleti kockázatok.
  • A felmérés egyértelművé teszi, hogy amellett, hogy a pénzügyi beszámolók megfelelnek az IFRS szabályozásának, van néhány olyan tényező – mint például a közérthetőség és a transzparencia – amire nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a hazai cégeknek.
  • A goodwillel rendelkező cégek 44 százaléka nem közölt megoszlást a pénztermelő egységei között. Ez rendkívül alacsony arány, hiszen az IFRS előírásai szerint ennek közlése kötelező lenne.
  • A cégek 14 százaléka jelenítette meg az év végi céltartalékokkal kapcsolatos jövőbeli eseményekre vonatkozó főbb feltételezéseit. Ez rámutat arra, hogy a legtöbb vizsgált cég nem fejti ki becsléseit külső fél felé.

Az eredeti sajtóközlemény

Hogyan növelhető az üzleti bizalom?- Az első átfogó magyarországi IFRS felmérés eredményei

Fotó

Molnár Gábor

Idézet

Molnár Gábor, a Deloitte Számviteli tanácsadás üzletágának igazgatója
“Tekintve, hogy az elkövetkezendő években további új és módosított standardok és értelmezések kiadására kerül sor, várhatóan nőni fog azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek három mérleget készítenek. Az azonban továbbra is kérdés, hogy a három mérleg közzététele általánossá válik-e a közeljövőben.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformáció

A Deloitte-ról

A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási  és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttmûködõ ügyvédi irodánk, az Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 182 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.

A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülõ jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következõ link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr