rss
Átalakulóban az egészségbiztosítási piac

Átalakulóban az egészségbiztosítási piac

Egy törvényi változásnak köszönhetően 2012-től adó- és járulékmentessé váltak a munkáltató által kötött egészségbiztosítások. Mindez a munkavállalók széles körének jelenthet hozzáférést magasabb színvonalú, gyorsabb és hatékonyabb egészségügyi ellátáshoz. A Generali biztosító elindította egyéni és munkáltatói Egészségprogramját, melyek segítségével elkerülhetővé válnak a várólisták és a hálapénz, ráadásul preventív szűrőprogramokon is részt vehetnek a biztosítottak. A társaság szerepvállalásával az állami ellátórendszer is többletbevételhez jut. Az Egészségprogramról a Generali és a Medicover vezetői a társaság március 9-i sajtótájékoztatón számoltak be.

Kulcsinformációk

 • Az Európai Lakossági Egészségfelmérés (ELEF) 2010-ben publikált adatai szerint hazánkban a háztartások közvetlen egészségügyi kiadása 685,9 milliárd forint, ami évente 180 ezer forintot jelent háztartásonként.
 • A felmérés szerint a lakosság több mint 76 milliárd forintot költ hálapénzre.
 • A hálapénz mellett a másik nehézséget a hosszú várólisták jelentik. Egy CT vizsgálatra jelenleg akár több hónapot is várni kell, egy MRI vizsgálat esetében akár fél éves is lehet a várólista, míg egyes szemészeti beavatkozásokra 100 nap után kerülhet csak sor.
 • A Generali elmúlt hónapokban elvégzett felméréséből kiderült: jelentős igény mutatkozik a kényelmes, a megszokottnál jobb minőségű, gyors és hatékony egészségügyi ellátásra.
 • A Generali – felmérve a lakossági igényeket – úgy döntött, elindítja Egészségprogram szolgáltatását, mely mögött az országos hálózattal rendelkező Medicover magánszolgáltató és több mint 20 állami partnerkórház áll.
 • A Generali Egészségprogramban már havi 5-10 ezer forint közötti összegért elérhető az alapcsomag járóbeteg-ellátással, labor- és diagnosztikai vizsgálatokkal, 8-16 ezerért a biztosítás a terhesgondozást, házivizitet, betegszállítást és ambuláns műtéteket is fedezi, míg az extra csomag VIP-szintű kórházi fekvőbeteg-ellátást is tartalmaz.
 • A biztosítottak betegség esetén korlátlanul juthatnak egészségügyi ellátáshoz az ország egész területén. A Generali Egészségvonal 24-órában elérhető, telefonos egészségügyi tanácsadással, az ellátás megszervezéshez szükséges időpontfoglalással, ahol orvos is folyamatosan rendelkezésre áll.

Eredeti sajtóközlemény

Átalakulóban az egészségbiztosítási piac

Infografika

Az infografika itt szabadon nagyítható változatban is megtekinthető.

A képre kattintva az infografika letölthető nagyobb méretben.

Generali Egészségprogram - infografika

VideókFényképek

Paál Zoltán_1Erdős Mihály

Idézetek

Erdős Mihály, a Generali biztosító elnök-vezérigazgatója

 • „A Generali célja az, hogy minőségi egészségügyi ellátást tudjon biztosítani. Meggyőződésem, hogy a biztosítók bekapcsolódásával mindenki nyer az egészségügyben: az jó a magánszolgáltatóknak, az állami intézményeknek, és ami a legfontosabb, a betegeknek.”
 • „A biztosítók szerepvállalása plusz bevételhez juttatja az állami intézményeket is. A beáramló pénzt az állami kórház infrastruktúrára vagy bérfejlesztésre fordíthatja, így javulhat az ellátás, és megtartó erőként szolgálhat az orvosok számára is.”

Paál Zoltán, a Generali biztosító vezérigazgató-helyettese

 • „A paciensek számára komoly előnyökkel jár a Generali Egészségprogram, hiszen a szolgáltatás igénybevételekor az beteg „helyett” a biztosító fizet a szolgáltatónak, ráadásul a különféle egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos „betegút” szervezési feladatokat is átvállaljuk. Többféle szűrővizsgálaton is részt vehetnek a biztosítás terhére, és ami véleményem szerint különösen fontos a pácienseknek, hogy ebben a rendszerben megszűnik a hálapénz intézménye, és nő az egy betegre fordított idő az orvosok részéről. Emellett rövidülhetnek a várólisták, és az állami rendszerben maradók is hamarabb jutnak ellátáshoz.”

Kapcsolódó tartalmak

Háttér-információ a Generali Egészségprogramról

A Generali Egészségprogram oldala

Céginformációk

A Generali-Providencia Biztosító Magyarország második legnagyobb biztosítótársasága, amely több mint 1,2 millió ügyfelet szolgál ki. A Generali-Providencia a 14 közép-kelet európai országban működő Generali PPF Holding B. V. tagja. Leányvállalatai révén a Generali PPF Holding 15 milliárd euró értékű vagyont kezel és a régióban több mint 13 millió ügyfelet szolgál ki. A Generali PPF Holding Hollandiában bejegyzett, prágai szervezeti központtal rendelkező vegyesvállalat, melynek tulajdonosa az Assicurazioni Generali (51%) és a PPF Csoport (49%).


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr