rss
Február 29-ig még lehet regisztrálni a 30.000 euró összdíjazású nemzetközi építészhallgató-pályázatra

Február 29-ig még lehet regisztrálni a 30.000 euró összdíjazású nemzetközi építészhallgató-pályázatra

Február legvégéig jelentkezhetnek az építészhallgatók arra a nemzetközi pályázatra, melyet a VELUX Cégcsoport indított útjára első ízben, 2004-ben. A hallgatók ösztönzésére született kezdeményezés célja annak bemutatása, hogy a napfény hatása milyen sokszínű és változatos építészeti megoldások és alkalmazási lehetőségek útján használható fel, legyen szó természetes fény- vagy akár energiaforrásról. A versenymunkákat elismert szakemberekből álló zsűri bírálja el, tagjai között olyan neves személyekkel, mint Alvaro Siza portugál, vagy Peter Stutchbury ausztrál építészek.

Kulcsinformációk

  • Február 29-ig még jelentkezhetnek az építészhallgatók arra a 30.00 euró összdíjazású nemzetközi pályázatra, melyet első ízben 2004-ben hirdetett meg a VELUX Cégcsoport.
  • A kezdeményezés a hallgatók ösztönzésére született, célja annak bemutatása hogy a napfény milyen sokszínű és változatos építészeti megoldások révén használható fel, legyen szó természetes fény- vagy akár energiaforrásról.
  • A beérkező pályamunkákat elismert építészekből és építőipari szakemberekből álló zsűri bírálja el, köztük olyan neves szakértőkkel, mint Alvaro Siza portugál építész, Brigittem Shim kanadai tervező és építész, Peter Stutchbury ausztrál építész vagy Francis Kéré, afrikai származású, Németországban élő és alkotó építész.
  • A verseny az Építészek Nemzetközi Szövetségével (UIA) és az Európai Építészeti Oktatási Szövetséggel (EAAE) együttműködésben zajlik, s feltételeinek értelmében a hallgatókon túl a nyertes projektek tanárai is díjazásban részesülnek.

Eredeti közlemény

Február 29-ig még lehet regisztrálni a 30.000 euró összdíjazású nemzetközi építészhallgató-pályázatra

Idézetek

Tornóczky Mónika, a VELUX Magyarország Kft. építésze az előző, 2010-es verseny részvételéről:

„A pályázat komoly népszerűségnek örved a hallgatók körében; 2010-ben 55 országból közel 700 pályamunka érkezett be, ezek közül 15 hazánkból. A korábbi két alkalommal magyar hallgatók is szerepeltek a díjazottak között”

Tornóczky Mónika a pályázat célkitűzéséről:

„A 30.000 euró összdíjazású pályázat célja az, hogy arra ösztönözzék a hallgatókat, hogy minél mélyrehatóbban ismerjék meg a természetes fényben rejlő lehetőségeket, a fenntarthatóságot is szem előtt tartva, gondolva itt a napfény egészségre és közérzetre gyakorolt jótékony hatására, vagy a nap energiájára, mint megújuló energiaforrásra”

Fényképek

Videók

 

Kapcsolódó tartalmak

30.000 euró összdíjazású nemzetközi pályázat építészhallgatóknak – már negyedszer

Dél-koreai diákcsapat kapta az építészhallgatóknak szóló Nemzetközi VELUX Díj 8.000 eurós fődíját

A Nemzetközi VELUX Díj honlapja (angol nyelvű)

A Nemzetközi VELUX Díj Facebook oldala (angol nyelvű)

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttér-információk

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft.1986 óta van jelen a hazai piacon – A harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
2011-ben a VELUX márka immáron negyedik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr